Liceanul de azi, Profesionistul de maine – via #TomorrowME

Intr-o insorita zi de la mijlocul lui decembrie, Samsung a dat un apel de adunare la Colegiul National Gheorghe Lazar din Bucuresti. Motivul: initiativa #TomorrowMe, din cadrul programului Trends of Tomorrow, continua pentru al saselea an consecutiv.

Astfel, intr-o atmosfera de Sarbatoare (in holul liceului statea semet bradul impodobit) reprezentanti ai companiei Samsung, precum si oameni de media, marketing si HR au stat in fata liceenilor pentru a ii incuraja pe cei din urma sa-si caute vocatia si sa se concentreze si sa munceasca pentru a-si indeplini dorintele.

Mesajul general s-a axat pe transformarea job-ului intr-o activitate realizata din placere.

Liceenii din sala plina au pus pe “hold” telefoanele inteligente (o parte dintre acestea fiind marca Samsung) pentru a fi atenti la perspectivele enuntate de profesionistii de pe scena.

In cadrul acestui eveniment, tinerii au avut ocazia sa descopere ce cariera li se potriveste, prin aplicatia vocationala #TomorrowMe powered by Samsung. Aplicatia a primit anul acesta o actualizare care aduce in premiera continut 360 de grade pentru mediul educational.

Baza aplicatiei vocationale #TomorrowMe este constituita din cele sase tipologii Holland, care impart utilizatorii in sase profiluri – realist, investigativ, artistic, social, antreprenorial si pragmatic. In functie de profilul rezultat, tinerii primesc apoi sugestii de job-uri, dar si informatii despre studiile pe care ar trebui sa le urmeze si despre etapele carierei alese, in conformitate cu profilul lor vocational.

#TomorrowMe powered by Samsung poate fi descarcata gratuit din Google Play si Galaxy Apps. A fost dezvoltata in parteneriat cu eJobs si D&D Consultants Group si contine informatii despre mai mult de 1.000 de meserii, pasii care intervin in dezvoltarea unei cariere sau studiile care trebuie urmate.

Dupa rundele de mesaje motivationale venite din partea invitatilor, evident, au urmat reprize de aplauze. Dupa mai bine de o ora, a sunat clopotelul, panelul si-a expus concluziile, iar elevii s-au intors in salile de clasa.

Intalnirea de la Colegiul National Gheorghe Lazar a fost doar o oprire a Caravanei Samsung. Urmeaza o vizita in Targu Mures, pe 14 decembrie, si una in Piatra Neamt, pe 16 decembrie.

GALERIE FOTO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *