Generali : Daunele auto in sezonul rece

Deși anotimpul rece este caracterizat, în general, de condiții mai dificile de trafic, numărul dosarelor de daună deschise este mai mic cu 18% decât în restul anului, însă dauna medie achitată are o valoare mai mare, arată o analiză efectuată asupra portofoliului Casco al GENERALI România.

Pe timp de iarnă, aproximativ 80% din totalul evenimentelor în care sunt implicate una sau mai multe mașini sunt tamponări ușoare, petrecute la viteză redusă. În același timp, dauna medie achitată în urma evenimentelor petrecute în acest sezon este cu 15% mai mare, ceea ce indică o severitate mai accentuată a incidentelor. Cauzele severității mai mari sunt condițiile nefavorabile de drum reprezentate de îngustarea căilor de rulare după zăpezi abundente, vizibilitatea redusă sau carosabilul alunecos.

Din cauza acestui ultim aspect, caracteristice sezonului rece sunt avariile rezultate în urma derapărilor sau răsturnărilor. În portofoliul Casco al GENERALI România sunt înregistrate, în medie, circa 40 de astfel de cazuri în fiecare iarnă, un număr aproximativ egal cu suma evenimentelor de același tip petrecute în restul anotimpurilor.

Din punct de vedere al momentelor din săptămânile de iarnă când au loc avariile, zilele de luni conduc detașat, având loc cu 27% mai multe evenimente decât media săptămânii. În același timp, în zilele de sâmbătă au loc cele mai puține avarii, respectiv cu 39% mai puține decât media săptămânii.

Aproximativ 90% dintre avarii se produc în localități pentru că, atunci când condițiile de drum sunt mai dificile, șoferii preferă să evite călătoriile mai lungi.

Campania IARNA, LA VOLAN!

Așadar, pentru că iarna este un anotimp cu provocări specifice, GENERALI România derulează, în perioada 12 – 18 decembrie, campania națională de prevenție și siguranță rutieră ”IARNA, LA VOLAN!”. Obiectivele acestei inițiative sunt de a crește gradul de informare cu privire la riscurile aferente condusului pe timp de iarnă și, în același timp, de a evidenția măsurile ce pot fi luate pentru a le reduce. Campania este realizată cu sprijinul APPA – Asociația pentru Promovarea Asigurărilor.

“IARNA, LA VOLAN!” face parte din proiectul mai amplu cunoscut sub numele “FII TREAZ LA VOLAN!” – un proiect ce are rolul de a atrage atenția șoferilor asupra măsurilor de siguranță pe care trebuie să le ia pentru a avea călătorii cât mai plăcute.

Astfel, timp de o săptămână, vor ajunge la șoferii din întreaga țară broșuri informative cu sfaturi referitoare la condusul în sezonul rece prin intermediul rețelei de agenții GENERALI România. De asemenea, o amplă campanie online va duce la diseminarea mesajului campaniei prin cât mai multe canale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *