InspectorAuto: Cât de avantajoasă este achiziția unei mașini rulate la final de an. Evită țepele de sărbători

Achiziția unei mașini la mâna a doua în luna cadourilor – decembrie – poate avea dublu tăiș: poate să fie o ofertă excelentă, ori, dimpotrivă, o țeapă de zile mari. InspectorAuto.ro prezintă care sunt avantajele și dezavantajele cumpărării unei mașini rulate pe final de an. De asemenea, am pregătit și câteva îndrumări pentru a evita țepele de sărbători. Statistic vorbind, în luna decembrie se fac mai multe tranzacții cu mașini rulate decât în luna ianuarie a anului următor. Finalul de an (în special luna decembrie) face ca cererea să se întâlnească mult mai bine cu oferta. Ar putea fi doar o aparență. Cumpărătorii trebuie în continuare să fie în gardă, să fie vigilenți și să nu ardă etape în procesul de cumpărare, în special când piața auto nu duce lipsă de samsari și dealeri incorecți.

”Persoanele fizice sau juridice vor să vândă pentru a face rost de bani pe final de an. E vorba despre cash flow. Apoi, cumpărătorii de orice fel decid achiziția unei mașini fie pentru că era un obiectiv personal din acel an, fie că vorbim despre un cadou, fie că reprezintă o reglare a balanței contabile – cheltuială – pe anul care tocmai se încheie”, explică Mihai Cune, fondator și director general al InspectorAuto.ro.

În acest context, cumpărarea unei mașini rulate poate deveni mai riscantă decât în alte perioade ale anului.

”Graba achiziției și euforia sărbătorilor pot conduce ușor la o țeapă. Dar, cu atenție și răbdare, cumpărătorii pot gasi în decembrie și oferte foarte bune”, potrivit lui Mihai Cune.

Dealerii de mașini rulate vor să încheie anul cu cât mai mulți bani în conturi și cu cât mai puține mașini pe stoc. Așadar, cash flow-ul este foarte important. Există loc de negociere mai mare, ceea ce poate reprezenta un avantaj pentru client. Atenție mare la dealerii obscuri, samsarii deghizați! Mașinile cu adevărat bune se găsesc în general la dealerii de mașini rulate respectabili, cunoscuți, chiar dacă din punctul de vedere al costului mașina va fi mai scumpă. Chiar și în cazul dealerilor considerați de încredere cumpărătorii trebuie să fie atenți. Verificarea istoricului mașinii online și inspectarea fizică sunt obligatorii și în acest caz. Trebuie atenție mare și la documente, în special la condițiile de garanție.

Finalul de an reprezintă un punct de bilanț pentru toată lumea – persoane fizice și juridice. Teoretic pot crește șansele de a găsi o mașină foarte bună, la un preț onest, la persoanele fizice care și-au făcut un obiectiv personal din a vinde acea mașină până la finalul anului. Chiar și așa cumpărătorii trebuie să aibă mereu în vedere că nu există pomeni în piața auto și că mașinile bune nu vor fi niciodată ieftine. În schimb pot exista țepe scumpe! Atenție! Cumpărătorul trebuie să fie mereu cu garda sus! În niciun caz ”încrederea” sau ”spiritul sărbătorilor” nu vor face ca mașina să fie mai bună. Etapele de verificare online a mașinii, urmată de examinarea fizică realizată de un specialist, sunt absolut necesare! Reamintim că verificarea online a istoricului mașinilor se poate face oricând pe InspectorAuto.ro, prin simpla introducere a seriei VIN. Apoi cumpărătorii pot apela la Inspector pe Teren, serviciu prin care un specialist merge împreună cu clientul la vizionarea mașinii și realizează, pe teren, o verificare profesionistă în 60 de puncte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *