Momondo: Unde calatoresc românii si cine viziteaza România de sarbatori

Apropierea sărbătorilor de iarnă ii indeamna pe romani sa isi faca planuri de călătorie, atât în țară, cât și în străinătate. Mai mult, se anunță numeroși călători din străinătate care vin să petreacă în România Crăciunul sau Anul Nou. La aceste concluzii au ajuns specialiștii motorului independent și gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro, care au analizat preferințele călătorilor din și către România pentru perioada 22 decembrie 2016 – 8 ianuarie 2017.

Cei mai mulți români vor pleca în perioada sărbătorilor în afara granițelor, pe primele poziții fiind Italia, Germania și Marea Britanie. Comparativ cu anul trecut, perioada 24 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, cele mai multe căutări din România de anul acesta s-au îndreptat către destinații internaționale asemănătoare, însă numărul căutărilor a crescut.

Italia a rămas în topul preferințelor românilor, având o creștere de +66% față de iarna lui 2015. Germania se află pe a doua poziție în căutări, luând locul Spaniei de anul trecut, cu +61% mai multe căutări pentru decembrie 2016 – ianuarie 2017. Marea Britanie s-a regăsit în preferințele românilor tot pe locul al treilea, înregistrând o creștere de +36% în căutări.

Christmas market with sweets

Dincolo de interesul față de destinații apropiate geografic de România, românii se îndreaptă și iarna aceasta către continentul Asiatic, în special către Thailanda și Emiratele Arabe Unite. Cu toate acestea, din top 10 cele mai căutate destinații internaționale în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017, cea mai mare creștere în căutări îi revine Greciei, cu +350%.

Anul acesta insa, interesul românilor pentru a petrecere sărbătorile de iarnă în țară a crescut comparativ cu anul trecut. În plus, aceștia au luat mai mult în calcul posibilitatea de a călători cu avionul, în special prin marile orașe precum București, Timișoara, Iași sau Cluj.

„Anul acesta am observat o creștere semnificativă a căutărilor pentru turismul intern. Credem că aceasta se datorează pătrunderii operatorilor low-cost pe rutele domestice, care au eliminat astfel monopolul deținut până anul trecut de compania națională. Acest lucru a rezultat într-o reducere considerabilă a prețurilor, ajungându-se în numeroase cazuri ca tariful pentru o călătorie cu avionul să fie similar cu cel al uneia cu trenul“, a declarat Mircea Giurcă, Online Marketing Manager momondo România.

În apropierea sărbătorilor de iarnă aeroporturile vor fi tot mai aglomerate. Cei mai mulți călători independenți care sunt așteptați să sosească în România în perioada 21 decembrie 2016 – 8 ianuarie 2017 sunt din Marea Britanie.

Pe cea de-a doua poziție, cu o creștere de +46% în căutări față de iarna trecută, sunt zborurile dinspre Germania, iar pe locul al treilea au fost înregistrate căutările de zbor dinspre Danemarca. Pe următoarele poziții în top 10 țări cu cele mai multe căutări către România se află țări care au înregistrat, de fapt, cele mai mari creșteri în căutări anul acesta: Italia, Spania și Olanda, cu +115%, +132% și, respectiv, +143%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *