IKEA Group raportează progrese importante privind sustenabilitatea

Raportul de Sustenabilitate al IKEA Group pentru anul financiar 2016 arată un progres important în îndeplinirea obiectivelor din strategia People & Planet Positive și continuarea investițiilor pe termen lung în sustenabilitate. Un cadru financiar de 1 miliard de euro, anunțat ieri, conduce la investiții alocate pentru sustenabilitate de peste 3 miliarde de euro.

Într-un an critic pentru combaterea schimbărilor climatice, IKEA Group a făcut progrese mari către îndeplinirea obiectivului de a produce toată cantitatea de energie regenerabilă necesară pentru consumul operațiunilor sale până în 2020. Cu noi ferme eoliene în Polonia, alături de cele deja existente în SUA, care au devenit operaționale anul acesta, IKEA Group produce energie regenerabilă care acoperă 71% din consumul de energie din anul financiar 2016.

Sunt foarte multe oportunități la care pot contribui și de care pot beneficia afacerile inovatoare, în dezvoltarea economiei sustenabile. Ghidați de viziunea IKEA de a crea o viață de zi cu zi mai bună pentru cei mai mulți oameni, suntem hotărâți să avem un impact pozitiv asupra oamenilor și planetei,” a declarat Peter Agnefjäll, Președinte și CEO IKEA Group.

IKEA Group a alocat peste 3 miliarde de euro pentru investiții în sustenabilitate. Acestea includ un cadru financiar de 1 miliard de euro, anunțat astăzi, pentru a asigura acces pe termen lung la materie primă sustenabilă prin investiția în managementul respoinsabil al pădurilor, precum și în companii active în reciclare, dezvoltarea energiei regenerabile și a biomaterialelor. De asemenea, include 1,5 miliarde de euro investiți în proiecte de energie solară și eoliană începând cu 2009 și 600 de milioane de euro alocați pentru investiții în independența energetică.

IKEA Group își dorește de asemea să îi inspire și să îi ajute pe consumatori să ducă o viață mai sustenabilă acasă. Compania înlocuit întreaga gamă de iluminat cu LED, iar în anul financiar 2016 a vândut aproximativ 80 de milioane de becuri LED. Dacă toţi consumatorii ar înlocui becurile obișnuite cu becuri LED, ar salva suficientă energie pentru a alimenta cu energie electrică aproximativ 650.000 de case pentru un an.

Am făcut progrese semnificative către obiectivele din People and Planet Positive, dar încă mai avem mute de făcut. Ne dorim să conducem compania cu pasiune și obiective clare către o lume mai sustenabilă și egală,” a declarat Steve Howard, Chief Sustainability Officer, IKEA Group

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *