Idei din Țara lui Andrei: Finanțări în valoare de 150.000 euro pentru 13 proiecte

petrom-au-castigatIn cadrul celei de-a cincea editii a programului „Idei din Tara lui Andrei”, 13 proiecte care vizeaza dezvoltarea invatamantului profesional si a mediului inconjurator vor primi o finantare de 150.000 de euro. Ideile castigatoare propun solutii pentru probleme identificate in judetele Gorj, Bihor, Dolj, Olt, Maramures, Hunedoara, Buzau, Valcea si Mures. Dintre acestea, 8 vizeaza dezvoltarea educatiei profesionale prin dotarea laboratoarelor, instruirea cadrelor didactice si asigurarea orelor de practica pentru viitorii absolventi si 5 vizeaza mediul inconjurator, prin ecologizari, folosirea mijloacelor de transport nepoluante, colectarea selectiva si reciclarea deseurilor.  12 proiecte vor primi finantare de pana la 15.000 euro, iar cel de-al 13-lea va fi sustinut prin finantare de pana la 5.000 euro.

Mona_Nicolici_PetromCompetitia „Idei din Tara lui Andrei” a devenit deja o traditie iar anul acesta sarbatorim a 5-a editie, in care am reusit sa identificam oameni cu initiativa care pot contribui la o schimbare pe termen mediu si lung in doua domenii importante pentru dezvoltarea Romaniei: educatie profesionala si mediu. Ne bucura ca vedem inca o data atat de multe persoane care, nu doar isi doresc o schimbare in jurul lor, ci au idei, curaj si incredere ca se poate!” a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

Proiectele castigatoare au trecut printr-o etapa complexa de jurizare. 30% din punctajul final a fost acordat prin votul public, unde peste 30.000 de sustinatori au participat la votarea proiectelor favorite. 70% din punctaj a fost acordat de un juriu format din 13 jurati, reprezentanti ai mai multor organizatii nonguvernamentale, reprezentanti ai OMV Petrom, jurnalisti si experti din domeniul responsabilitatii sociale si voluntariatului.

Proiectele castigatoare vor primi finantare pana la finalul anului 2016, urmand ca in 2017 sa isi puna ideile in aplicare, pentru a contribui la rezolvarea unor nevoi din comunitatile din Romania.

Pe parcursul celor 5 editii ale competitiei „Idei din Tara lui Andrei”, OMV Petrom a oferit finantari in valoare totala de aproximativ 700.000 de euro pentru peste 70 de proiecte.

Pentru mai multe detalii,click AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *