Bilanțul celei mai de succes ediții a Festivalului Brazilor de Crăciun din ultimii 10 ani

Aseară a avut loc cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun, eveniment organizat de Salvaţi Copiii România în beneficiul a mii de copii aflaţi în sărăcie şi în risc de abandon şcolar. Gala prezentată de Amalia Enache şi Mihai Bobonete a ajutat la strângerea sumei de 520.000 de euro din licitația celor 27 de brazi creați special pentru acest eveniment, din biletele de tombolă și din sponsorizări. Suma obţinută este dublă faţă de cea colectată în anul precedent, când s-a reuşit strângerea sumei de 250.000 euro, care a fost investită în educația a 2.560 de copii.

La Gala organizată în incinta Stejarii Country Club au participat peste 300 de personalități din mediul de afaceri, media, cultură și sport.

În primele 15 ediţii, Salvați Copiii a strâns prin intermediul Festivalului Brazilor de Crăciun aproximativ 3.3 milioane de euro, bani care au sprijinit integrarea educațională pentru 25.685 de copii, prin programele educaționale Grădiniţe Estivale, A Doua Şansă și Școală după Școală.

 „Festivalul  Brazilor de Crăciun, pe care Salvați Copiii îl organizează an de an, este un prilej de bucurie, pentru că vezi cum binele se adună și devine cumva contagios, dacă e să folosesc un termen din medicină. Avem emoții la fiecare ediție și fiecare ediție ne surprinde în mod miraculos, pentru că avem alături oameni deciși să contribuie la cauza copiilor cărora nu le este atât de simplu accesul la educație de calitate. Parteneri de drum lung ai organizației, sponsori care ni s-au alăturat în acest an, designeri, jurnaliști, voluntari, cu toții au demonstrat că grija pentru toți copiii este una pe care trebuie să ne-o asumăm în comun. Oamenii buni fac lumea bună, atât de simplu poate fi”, spune Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Cea mai mare sumă licitată a fost pentru bradul creat de Cătălin Botezatu și Școala Metropolitană ARC – 127.500 euro, brad
achiziţionat de Catena, de doamna Anca Vlad. Acesta este un record în istoria celor 16 ediţii ale festivalului.
Povestea acestui brad este în sine cea a unui miracol: este un brad al copilăriei și al viselor din care aceasta este plămădită. ”Bradul pe care l-am conceput pentru această seară de magie este unul care ne arată copilăria așa cum trebuie ea să fie pentru fiecare copil: una a poveștilor, a sincerității, a iubirii. Mă bucur enorm că magia bradului va ajunge acolo unde trebuie, la copiii care au nevoie”, a declarat designerul Cătălin Botezatu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *