Colectăm selectiv împreună!, la căsuța înVerde din parcările magazinelor METRO

Asociația Planeta Verde, în parteneriat cu METRO Cash & Carry România, a implementat pentru locuitorii iubitori de eco din Capitală, un sistem de puncte de colectare selectivă a deșeurilor de ambalaj, în patru magazine din Bucuresti: METRO Voluntari, METRO Berceni, METRO Băneasa, METRO Militari.

Începând cu data de 28 noiembrie, cetățenii/clienții METRO, responsabili față de mediu, vor avea posibilitatea de a-și duce deșeurile de ambalaj colectate selectiv, la una dintre căsuțele amplasate în parcarea magazinelor METRO din București, mentionate mai sus. Cu un design atractiv și un mesaj concis, infrastructura amplasată în parcarea magazinelor METRO face parte din acțiunea desfășurată de Asociația Planeta Verde, prin proiectul ÎnVerde.

Pentru moment, este vorba despre un proiect pilot desfasurat in București,  cu dorinta de a-l extinde la nivel național, in viitor.  Acesta își propune să introducă cât mai multe astfel de puncte de colectare și să pună în legătură, prin crearea unei platforme online, generatorii deșeurilor de ambalaj cu colectorii din zona aferentă. Totodată, un obiectiv important din acest proiect îl constituie și campania susținută activ în rândul cetățenilor, cu privire la importanța conștientizării, informării și responsabilizării față de ecologie și un mediu sănătos.

Trebuie menționat faptul că plasarea deșeurilor de ambalaj la ,,Căsuțele înVerde din Parcarea METRO’’ nu este condiționată de cantitate și/ sau frecvență. Clienții sunt  incurajati sa își aduca plasticul, hârtia, cartonul și sticla, colectate selectiv acasă, ori de câte ori viziteaza unul dintre cele patru magazine  METRO din Bucuresti, mentionate mai sus.

,,Suntem încrezători  în acest parteneriat operațional  și mulțumim METRO că au ales să susțină cauza unui mediu sănătos și a unui București curat!’’ – a declarat Mihaela Papazu, Director Executiv al Asociației Planeta Verde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *