620.000 euro investiți de Dăruiește Viață pentru condiții occidentale în secția de oncologie

Asociația Dăruiește Viață a renovat secția de pediatrie oncologică, diabet și boli rare, din cadrul Spitalului Clinic de Copii Brașov, cu 620.000 euro, bani strânși prin platforma online Bursa de Fericire.

Când sistemul omoară copiii, noi le dăm o nouă șansă la viață!

Secția a fost inaugurată oficial marți, 29 noiembrie, de reprezentantele asociației și  finanțatorii privați – Metropolitan Life Asigurări, Volumax Logistics SCS, Premium Aerotech, Duvenbeck Logistik, Ariston Thermo România, H&E Reinert, la Spitalul Clinic de Copii Brașov, alături de reprezentanții instituției medicale.

Implicarea noastră, a Asociația Dăruiește Viața, la Spitalul de Copii Brașov arată că se poate și în România, este un exemplu de bune practici pentru modernizarea unei instituții medicale de stat, conform standardelor europene. Copiii bolnavi de cancer sunt tratați, în România, în spitale cu toalete la comun, fiind supuși unui risc de infecții crescut. Am lucrat cu specialiști, am recompartimentat spațiul, pentru a crea saloane de 2 și 3 paturi, cu grup sanitar propriu, pentru a asigura circuitele prevăzute în protocoalele medicale, am folosit materiale de cea mai bună calitate, pentru a asigura condiții optime de menținere a igienei, iar designul are la bază terapia culorii, pentru a-i face pe copii să se simtă ca într-un mare loc de joacă. Aceasta este abordarea pe care o avem și pentru construirea primului spital dedicat copiilor bolnavi de cancer, la spitalul Marie Curie, din București: asistență medicală la standarde europene și grijă pentru copii”, a declarat presei Carmen Uscatu, președintele Asociației Dăruiește Viață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *