RBE Connect – Platforma gratuita de afaceri si comunicare care conecteaza romanii de pretutindeni

image-322-750x0-00-85Diaspora Romaneasca, romanii din tara, companiile, ONG-urile si institutiile statului au la dispozitie o platforma gratuita pusa la dispozitie de Bursa Romana de Afaceri, pentru a se conecta intre ei, a-si gasi si promova oportunitati de afaceri si investitii in Romania, finantari bancare dar si nerambursabile din fonduri structurale, precum si oportunitatea de a stabili relatii directe de colaborare, de oriunde s-ar afla.

Romanii de pretutindeni pot discuta, promova, colabora si implementa impreuna proiecte de orice fel, inclusiv asocieri pe idei de afaceri si alte oportunitati antreprenoriale. Sectiunea din platforma  se adreseaza atat celor care doresc sa revina in tara si cauta oportunitati si idei de afaceri care sa li se potriveasca, dar si celor care doresc sa ramana in tarile unde traiesc in prezent si vor sa dezvolte acolo un proiect cu romani aflati in tara mama.

In cele cateva luni de la deschiderea acestei noi sectiuni a platformei RBE Connect, dedicata diasporei romanesti, au fost deja primite diverse cereri de cumparare a unor afaceri la cheie din Romania (centre medicale – clinici, restaurante / cafenele) dar si alte propuneri de afaceri din categoria import – export precum si invitatii din partea unor romani stabiliti in strainatate de a deschide afaceri romanesti in afara tarii. Interesul pentru accesarea de finantari nerambursabile din programul Diaspora Start – up dezvoltat de Ministerul Afacerilor Externe  prin Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni si Ministerul Fondurilor Europene, a fost de asemenea de remarcat.

“Avem convingerea ca romanii care au lucrat sau au avut propria afacere in strainatate, isi pot valorifica competentele dobandite in strainatate, prin deschiderea unei afaceri in Romania. Momentul este foarte prielnic din punctul de vedere al finantarilor nerambursabile disponibile, si asta reprezinta un bun punct de plecare daca ideea de afaceri poate fi sustinuta de piata. Cu aceiasi convingere, incurajam romanii de pretutindeni sa utilizeze gratuit platforma pentru a schimba intre ei oportunitati, modele si idei de afaceri internationale pentru a consolida prezenta romaneasca pe piete externe. Orice roman care doreste sa isi valorifice competentele profesionale sau academice, sau care are orice fel proiect pe care crede ca il poate face in Romania, poate apela la noi, iar noi il vom indruma si conecta acolo unde vom aprecia ca proiectul lui are sanse mari de a fi aplicat cu succes”, a declarat Valentin PREDA – presedintele Bursei Romane de Afaceri.

Bursa Romana de Afaceri incurajaza si sprijina romanii din diaspora, ca inainte de a considera serios incetarea lucrului in strainatate si reintoarcerea in tara, sa verifice urmatoarele aspecte:

    – Ce oportunitati de afaceri sunt disponibile in localitatile unde ei vor sa se restabileasca, si care este investitia necesara pentru a deschide si sustine in primul an un astfel de start-up.
    – Care sunt conditiile reale de piata pentru afacerea respectiva, cat de profitabile sunt celelalte afaceri cu profil similar, deja existente in oras.
    – Sa verifice cu consultanti experimentati in atragerea si managementul proiectelor cu fonduri europene, toate detaliile si conditiile care trebuiesc indeplinite, inclusiv pentru perioada ulterioara incheierii proiectului.

Romanii din tara interesati de parteneriate cu romani din afara granitelor tarii, pot deasemenea sa utilizeze gratuit facilitatile platformei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *