Elevii din Constanta se pregatesc pentru a cincea editie a competitiei Sci-Tech Challenge

Sci-Tech ChallengePeste 300 elevi din Constanta au facut primul pas in perioada 23-25 noiembrie pentru pregatirea participarii la competitia nationala “Sci-Tech Challenge”.

Vizitele la clasa din acest an au pus alaturi elevii pasionati de economie, tehnologie si antreprenoriat de la 9 licee din Constanta: Liceul Teoretic Callatis Mangalia; Liceul Teoretic Ovidius; Colegiul Tehnic de Marina Al. I. Cuza; Liceul Tehnologic Economic Virgil Madgearu; Colegiul National Mircea cel Batran; Colegiul Dobrogea din Castelu; Liceul Energetic; Liceul Tehnologic de Electronica si Telecomunicatii; Liceul Teoretic Traian.

In martie 2017, elevii vor avea posibilitatea de a participa la competitia Sci-Tech Challenge ce va desemna echipa Romaniei in finala Europeana a competitiei. La editia de anul trecut, o echipa formata din 5 elevi constanteni a castigat Marea Finala Europeana a competitiei, prezentandu-si solutia in Parlamentul European.

Aflat la a patra editie, Proiectul Sci-Tech Challenge este un concept interactiv in care tinerii sunt atrasi spre cariere din domeniul STEM (Stiinta, Tehnologie, Inginerie si Matematica) si sunt provocati intr-o competitie nationala sa gaseasca solutii inovatoare la probleme de afaceri reale din tehnologie.

Programul este organizat de JA Romania, cu sprijinul ExxonMobil Romania.

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate de peste 280.000 de elevi din 1.600 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *