Consiliul Concurenței a autorizat preluarea PC Garage de către eMag

emag-1decembrieConsiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care compania PC Garage este preluată de Dante Internațional, compania care deține eMag, cu condiția respectării unor angajamente asumate voluntar de de aceasta. Dante International deține retailerul generalist eMag, activ în domeniul comerțului online, cu o gamă foarte largă de bunuri de consum. În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune conduce la consolidarea poziţiei pe piaţă a Dante Internațional şI, implicit la scăderea presiunii concurențiale pentru anumite categorii de produse.

”Ca urmare, Dante şi-a luat angajamentul de a cesiona patru magazine online active pe piaţa comercializarii cu amanuntul de produse nealimentare și anume: www.pcfun.ro, www.shopit.ro, www.garagemall.ro și www.electrofun.ro. De asemenea, Dante s-a angajat să nu se implice în activitățile cesionate pentru o perioadă de cel puțin 10 ani”, se arată în comunicat.

Cesiunea va fi realizată sub forma unui transfer, fără întreruperea activității curente, pentru fiecare magazin în parte sau împreună . Totodată, Dante va depune toate eforturile pentru a menține viabilitatea economică și competitivitatea magazinelor ce vor fi cesionate şi va asigura furnizarea de produse în condiţii nediscriminatorii viitorilor cumpărători. Dante va avea obligaţia de a pune la dispoziția Consiliului Concurenței informații referitoare la potențialii cumpărători şi de a obține acordul prealabil al autorităţii de concurenţă referitor la cumpărătorul desemnat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *