ArcelorMittal Galati a investit 6,5 milioane de euro intr-un pod rulant

macara-arcelorMarii producătorii de oțel la nivel mondial fac în mod frecvent investiții importante pentru creșterea eficienței și pentru producerea unui număr mai mare de produse din oțel consumând aceeași cantitate de energie.

ArcelorMittal Galați a început operațiunile de instalare a unui pod rulant de mare capacitate care va servi la transportul oțelului lichid către mașinile de turnare.

“Acest proiect, în valoare de 6,5 milioane de euro, este parte a planului nostru multi-anual de a investi 60 de milioane de euro pentru modernizarea Oțelăriei, cu scopul de a îmbunătăți atât productivitatea cât și calitatea produselor”, a spus Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galați și Skopje.

Pentru punerea pe poziție s-a folosit o macara pe șenile de 600 tone capacitate, cea mai mare de acest tip din România, iar un segment al acoperișului oțelăriei a fost demontat pentru a introduce și instala echipamentul. Noul pod rulant, care cântărește 416 tone, poate ridica – în condiții de deplină siguranță – 300 de tone de oțel lichid în oale acoperite. Proiectul prevede nu doar instalarea podului rulant, ci și reparația completă a grinzilor halei, a liniei de contact, a căii de rulare, echipamente electrice noi, dar și operațiuni de construcții industriale. Noul echipament va fi capabil să aducă pe poziție și să basculeze oalele în același operațiune, ceea ce va îmbunătăți productivitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *