Campanie ANAF: Acționează legal!

anafAgenţia Naţională de Administrare Fiscală derulează o campanie națională pentru conștientizarea modului în care faptele de corupție ne afectează în plan personal, economic și social.

Campania este formată din două componente, care se adresează publicului larg, pe de-o parte, și personalului ANAF pe de altă parte.

85% din finanțare – 1,07 mil lei – provine din Granturi Norvegiene 2009-2014, în cadrul proiectului „Creşterea integrităţii în Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin cooperare instituţională şi consolidarea capacităţii”, iar 15% este asigurat din bugetul național.

Campania destinată publicului larg se desfășoară simultan în mediul online pe primele 10 site-uri specializate în publicarea de știri generale și economice (știrileprotv.ro, adevărul.ro, bzi.ro, realitatea.net, romaniatv.net, antena3.ro, gândul.info, ziare.com, evz.ro, mediafax.ro), la 6 din primele 10 posturi TV cu audiență națională (România TV, Antena 3, TVR 1, Prima TV, Național TV și B1 TV), la 3 posturi radio cu acoperire națională (Europa FM, Radio România Actualități și Antena Satelor) și în presa scrisă în patru publicații centrale (România Liberă, Jurnalul Național, Evenimentul Zilei, Adevărul).

Pentru angajații ANAF sunt realizate cinci spoturi video pentru difuzare internă cu teme diferite (inspecția fiscală, controlul antifraudă fiscală, controlul vamal, secretul fiscal și administrarea contribuabililor) pentru a fi utilizate de către Direcția generală de integritate în cadrul sesiunilor de instruire.

Direcția generală de integritate (DGI) din cadrul ANAF este responsabilă de prevenirea și combaterea administrativă a faptelor de corupție, controlul intern și asigurarea integrității profesionale a funcționarilor publici din ANAF. Informații concrete privind posibile încălcări ale legii de către inspectorii ANAF pot fi transmise oricând la adresa integritate@anaf.ro.

ANAF implementeaza proiectul impreuna cu  Secretariatul General al Guvernului – Cancelaria Primului Ministru și Administrația Fiscală din Norvegia, în calitate de parteneri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *