Campionatul de Bine: ONG-urile isi mai pot inscrie proiectele pana pe 5 decembrie

Doar pana pe 5 decembrie, inclusiv, se mai pot face inscrieri in cea de-a patra ediție a Campionatului de Bine, pe www.bursabinelui.ro. Competitia este dedicata exclusiv organizatiilor neguvernamentale si vizeaza finantarea proiectelor sociale prin intermediul donatiilor individuale.  Premiile constau in dublarea sumelor atrase din donatii de catre organizatiile participante, fiind recompensate primele trei proiecte in functie de numarul finantarilor atrase, in limita a 5.000 de euro.

In cadrul celor trei ediții anterioare, donatiile au depasit suma de 180.000 de euro, valoarea totala a premiilor acordate de catre Bursa Binelui si BCR castigatorilor fiind de inca 45.000 de euro.

Cele trei proiecte castigatoare la ultima editie a Campionatului de Bine sunt:

  • “Sustine un copil la hidroterapie”, proiect prin care peste 200 de copii cu nevoi speciale din judetul Timis au beneficiat in mod gratuit, saptamanal, de sedinte de hidroterapie. Beneficiarii sunt copii prematuri, cu tetrapareze sau alte afectiuni locomotorii, cu autism, sindrom Down, cu afecțiuni senzoriale (cecitate/surditate), cu varste de la 3 luni la 18 ani.
  • “O sansa la viata pentru persoanele fara adapost”, proiect prin care au fost ajutate să supravietuiasca peste 300 de persoane, pornind de la oferirea unei mese calde, gasirea unui loc de munca sau intocmirea actelor de identitate. Scopul final al proiectului este crearea unui Centru de Zi in Brasov, in care oamenii fara adapost pot invata sa traiasca independent.
  • “Dotarea sectiilor de Hematologie cu Infuzomate si Injectomate”, prin intermediul caruia au fost imbunatatite conditiile de tratament ale bolnavilor de leucemie din sectiile de hematologie ale spitalelor Fundeni, SUUB si Colentina.

Nicoleta Deliu_reprezentant Bursa Binelui BCRSunt din ce in ce mai multi oameni care doresc sa se implice, sa sustina o cauza, un proiect social sau o organizatie neguvernamentala. Este o schimbare profunda de atitudine care trebuie sa fie sustinuta si incurajata. Este premisa de la care am plecat cand am gandit Bursa Binelui – singura platforma online de donatii necomisionate din Romania. Ne-am propus sa oferim cea mai simpla solutie de implicare a oamenilor, un instrument prin care poti sa selectezi un proiect si sa donezi foarte simplu si rapid. Dar misiunea noastra nu se opreste aici, avem de transmis un mesaj la fel de important si organizațiilor neguvernamentale: donatiile individuale reprezinta in acest moment cel mai mare potential de finantare a proiectelor sociale. Sunt oameni, si nu puțini, care sunt dispusi sa doneze. Haideti sa invatam impreuna sa ajungem la ei!”, a declarat Nicoleta Deliu, Sef departament Comunicare Corporativa si Afaceri Comunitare, BCR.

Bursa Binelui este singura platforma online care permite donatiile fara comisioane, incurajand astfel donatorii care vor sa participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru sustinerea financiara a unei cauze. Suma minima care poate fi donata este de 5 lei. Toata tranzactia este 100% securizata si nu se percepe niciun fel de comision.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *