Acțiunea RePatriot “Repatriere prin antreprenoriat” s-a încheiat cu success după trei zile de conferințe

repatriotAcțiunea RePatriot “Repatriere prin antreprenoriat” s-a încheiat cu success după 3 zile de conferințe, întâlniri și discuții aplicate cu antreprenori români din Italia, Grecia, Spania și Franța. Acțiunea RePatriot la Roma a debutat joi, 24 noiembrie, cu o conferință la Accademia di Romania, unde au participat peste 100 întreprinzători și care a fost urmărită live de peste 5.400 de persoane din toată lumea. Această conferință este a 8-a organizată în străinătate, la care au avut intervenții Felix Patrăşcanu – Fondator FAN Curier, Bianca Dancilă – Fondator GripADs, Simona Pirtea – Managing Partner la Business at Law, Magdalena Lupoi – Avocat Partener la Noerr, Lucian Rotar – Director Loginet Conseil, Marius Bostan – Antreprenor și inițiatorul proiectului RePatriot, alături de mai mulți antreprenori din Roma. Manifestarea s-a bucurat de prezența consilierului economic, Norina Boru Constantinescu și de un mesaj al Ambasadorului României la Roma, George Gabriel Bologan.

“Văd oportunități la tot pasul, pentru că noi interacționăm cu toate industriile economiei românești! Serviciile, turismul, tehnologia informațiilor și comunicațiile, hi-techul în general oferă posibilități de a face profit. Agricultura e de interes, pentru că mai există teren nelucrat de mai mulți ani. Infrastructura însă este o problemă reală, dar în ciuda neîmplinirilor se poate face business în România. Cu bagajul vostru de cunoștințe acumulat aici, se poate. Ați avut curajul deja să plecați din țară și văd că vă descurcați, puteți face orice, așa cum am făcut și eu”, a spus Felix Pătrășcanu în cadrul conferinței.

Conferința a fost interactivă, au fost prezentate oportunități de afaceri în țară, s-a discutat despre bariere, birocrație, simplificare și corupție. Au fost puse mai multe întrebări și discuțiile au continuat informal până la miezul nopții ceea ce a confirmat încă odată interesul românilor din Diaspora de a afla cât mai multe despre ce se întâmplă acasă.

“Ați câștigat experiență și cunoștințe profesionale și de afaceri într-un spațiu occidental, cu principii corecte, cu o democrație relativ consolidată și puteți aduce un bagaj civic important pentru țară! Avem nevoie de implicarea voastră. Nu puteți să lăsați țara noastră, a neamului nostru românesc, pentru care și-au dat viața moșii și strămoșii noștri în războaie, pentru care au suferit eroii noștri. Dorim să construim împreună, să îmbunătățim lucrurile. Nici o țară nu este perfectă, nu există Rai aici, pe pământ, ne iubim țara și în multe locuri din România lucrurile merg în direcția bună. Antreprenorii își asumă riscuri, se luptă cu problemele. Mai exista toată această dezvoltare a Occidentului dacă antreprenorii se blocau de primul birocrat? Este important să găsești aliați, ajutor, să cauți coaliții, să fii împreună cu cei care gândesc și se comportă corect”, a spus Marius Bostan în cadrul evenimentului de la Roma.

“Sunt prezent pentru a exprima aprecierea pentru o ințiativă lăudabilă – RePatriot. Rezultatele pe care toți le dorim, probabil imediat, apar doar dacă avem proiecte și dacă reușim să comunicăm ceea ce vrem. Nu putem râde de orice și să privim cu indiferență la ce se întamplă în jurul nostru. Comunicarea constructivă are la baza, în cazul nostru, o etică națională, care să ne responsabilizeze. E important să avem atitudine pozitivă, cu rezultate palpabile, iar capitalul uman este cea mai importantă resursă a unei țări! Vă felicit pentru inițiativă, personal, eu cred că este un success”, a declarat în cadrul conferinței Ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *