Enel și-a menținut poziția în indicii Euronext Vigeo

enelGrupul Enel a fost confirmat în ediția din decembrie 2016 a indicelui Euronext Vigeo – World 120, care nominalizează, de două ori pe an, cele mai sustenabile 120 de companii, cu cea mai mare capitalizare de piață free-float din Europa, America de Nord și regiunea Asia-Pacific, în urma evaluării din cea de-a doua jumătate a anului 2016. Enel și-a menținut, de asemenea, poziția în indicii regionali Euronext Vigeo – Eurozone 120 și Europe 120, indici care listează cele mai sustenabile 120 de companii cu cel mai mare free-float în zona euro și Europa. Enel a fost inclusă în toți cei trei acești indici încă de la lansarea acestora, în urmă cu patru ani. Endesa a fost, de asemenea, inclusă în cei trei indici. Filiala spaniolă a grupului Enel a fost admisă pentru prima dată în indicele World 120 la sfârșitul anului 2014. Compania a fost listată în indicii Eurozone 120 și Europe 120 de la debutul acestora.

Indicii Euronext Vigeo Eiris recunosc eforturile companiilor de top care plasează dezvoltarea durabilă în centrul agendei lor de afaceri. Vigeo Eiris analizează aproape 330 de indicatori pentru fiecare societate, în baza a 38 de criterii, inclusiv respectul pentru mediul înconjurător; implicarea pentru drepturile omului și recunoașterea capitalului uman în companii, relațiile cu părțile interesate, guvernanță corporativă și etica în afaceri, integritatea în influențarea politicilor și eforturile de combatere a corupției, prevenirea dumpingului social și de mediu în cadrul lanțului de furnizare și subcontractare.

Euronext Vigeo Eiris actualizează criteriile de selecție la fiecare șase luni, asigurându-se că acreditările de sustenabilitate ale companiilor care intră în componența indicilor sunt evaluate în mod constant, conform celor mai recente tendințe și evoluții la nivel mondial. În plus față de aceste trei clasamente, grupul Enel este, de asemenea, inclus în indici de sustenabilitate la nivel mondial, cum ar fi Dow Jones Sustainability Index World, FTSE4Good, STOXX Global ESG Leaders și Carbon Disclosure Leadership Index. Angajamentul Enel de a oferi cele mai înalte standarde de sustenabilitate a atras un interes sporit din partea fondurilor de investiții responsabile din punct de vedere social: conform celor mai recente date, la decembrie 2015, fondurile SRI (investitori responsabili social) dețineau 7,7% din totalul acțiunilor Enel (5,9% în decembrie 2014), respectiv 10,3% din free-float (8,6% în decembrie 2014).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *