In luna octombrie 2016, indicatorul de incredere macroeconomica al CFA Romania a inregistrat valoarea de 65,3 puncte, in crestere cu 12 puncte fata de luna anterioara, potrivit CFA Romania. Majorarea s-a datorat ambelor sale componente. Astfel, indicatorul conditiilor curente a fost de 82,9, maxim istorc, valoare in crestere cu 15.9 puncte, iar indicatorul anticipatiilor s-a majorat cu 10,2 puncte pana la valoarea de 56,6 puncte. In ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, valorile mediane ale anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni si cel de 12 luni au consemnat un curs anticipat de 4.5000 (valori similare cu cele inregistrate in exercitiul anterior).
Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul de 12 luni (noiembrie 2017/noiembrie 2016) a inregistrat o valoare mediana de 2,00% (valoare in crestere cu 0,80% fata de exercitiul anterior). Indicatorul CFA Romania de Incredere Macroeconomica, a fost lansat de catre CFA Romania in luna mai 2011 reprezentand un indicator prin care doreste sa cuantifice anticipatiile analistilor finaniari cu privire la activitatea economica in Romania pentru un orizont de timp de un an.
Sondajul este realizat in ultima saptamana a fiecarei luni iar participantii sunt membri ai CFA Romania si candidatii pentru nivelurile II si III ale examenelor CFA.