Up Romania: Vanzarile estimate pentru acest Craciun sunt cu 35% mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut

tichete-cadou-up-romaniaPentru al treilea an consecutiv, vanzarile de tichete cadou inregistreaza cresteri, pentru acest Craciun fiind estimat un procent cu 35% mai mare fata de sarbatorile de iarna din 2015, conform analizelor companiei Up Romania, noua identitate a Chèque Déjeuner Romania, unul dintre principalii jucatori de pe piata tichetelor valorice. In acest moment, 64% din companiile care acorda beneficii salariale sub forma de tichete de masa acorda si tichete cadou.

“Datele ne arata un trend ascendent al tichetelor cadou si ne bucura faptul ca o parte importanta a companiilor din Romania au ales sa dea curs dorintelor angajatilor care, in proportie de 77%, doresc ca printre beneficiile extra salariale pe care le primesc sa se numere tichetele cadou, conform unui amplu studiu realizat anul acesta despre calitatea vietii la locul de munca. Pe de alta parte, aceste cresteri pe segmentul tichetelor cadou se explica si prin legislatia favorabila datorata noului Cod Fiscal, care iata, nu a intarziat sa produca efecte pozitive”, a declarat Elena Pap, directorul general al Up Romania.

In momentul in care sunt intrebati despre avantajele tichetelor cadou, angajatorii aplica grile diferite, in functie de regiuni, asa cum reiese dintr-un studiu realizat la cererea Up Romania in acest an. Astfel, angajatorii din N-V si S-V pun pe primul loc motivarea salariatilor, cei din Centru apreciaza echitatea sistemului de tichete cadou, care se aplica in mod egal tuturor angajatilor și faptul ca este ușor de folosit de catre aceștia, pe cand cei din N-E si zona Bucuresti-Ilfov considera avantajul fiscal ca fiind decisiv.

„Tichetele cadou vin in mod cert cu multiple avantaje atat pentru angajati, cat si pentru angajatori, insa cel mai important si de impact avantaj pe termen lung este contributia la motivarea, fidelizarea si performanta angajatilor, ceea ce este echivalent cu performanta companiei”, a mai adaugat Elena Pap.

Cele mai multe companii care acorda tichete cadou provin din Bucuresti-Ilfov, N-E si Centru, iar topul evenimentelor cand angajatorii aleg sa ofere tichete cadou este dominat de sarbatorile de Craciun si Paste, urmate de sarbatoarea de 8 Martie, la distanta mare urmand evenimente precum 1 Iunie. Alte ocazii cand firmele acorda tichete cadou sunt campaniile de marketing sau evenimentele de protocol. In ceea ce priveste sectorul de activitate al companiilor care acorda tichete cadou, cele mai multe activeaza in domenii precum industrie, comert, servicii, constructii si transporturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *