Primăria Capitalei va înființa incubatorul de afaceri „București start-up”

start-1119265_960_720Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul de hotărâre privind înființarea unui incubator de afaceri prin participarea Municipiului București, în calitate de fondator, la finanțarea și realizarea proiectului municipal de interes public “București Start-Up”.

„Este un proiect ambițios de susținere a antreprenorilor, a celor care doresc să pornească noi afaceri. În acest sens, vom înființa un incubator de afaceri, al cărui fondator va fi Primăria Municipiului București. Bugetul estimat pentru realizarea acestui proiect este de 5 milioane de euro. Ne asteptăm să fie create 200 de întreprinderi mici și mijlocii, care vor genera crearea a 1000 locuri de muncă”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

Gabriela Firea a explicat că incubatorul de afaceri va asigura pentru toate afacerile nou-înființate decontarea chiriei pentru sediul social și pentru sediul de lucru – hala de producție, fabrică, atelier, decontarea utilitatilor.

De asemenea, Municipalitatea va pune la dispoziția întreprinzătorilor un pachet integrat de servicii, care va include: servicii de pre-incubare – consultanță pentru înființarea firmei, acordarea de asistență tehnică, administrativă și consultativă, consultanță juridică și de contabilitate, cursuri de formare antreprenorială și profesională, asigurarea cheltuielilor de înființare, dar si servicii post-incubare constand in asigurarea infrastructurii de utilități, a sistemelor IT, promovarea la târguri și expoziții, precum și în mediul online, accesul la surse de finanțare. Astfel, antreprenorii vor fi sprijiniti cu aceste facilitati timp de 5 ani.

Potrivit Gabrielei Firea, principalele domenii care vor fi sprijinte sunt cele care vor duce la înfrumusețarea si dezvoltarea orasului-design urban, peisagistică, industrii creative, turism, servicii, alimentație publică, industrie textilă, marketing și publicitate.

„Cred că acest proiect va aduce un plus pentru dezvoltarea Capitalei, în ceea ce privește înfrumusetarea și dezvoltarea orașului, și este un gest pe care Primaria Generală îl face față de mediul de afaceri, pentru tinerii întreprinzatori care, chiar dacă au o ideea foarte bună, o idee care ar putea să aducă profit, nu au posibilitatea să găseasă sprijin material și de consultanță pentru a demara respectiva afacere”, a mai adăugat Primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Legislația care stă la baza acestui proiect este Legea nr. 102/2016 privind incubatoarele de afaceri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *