Campania umanitara Zambetul din Cutie – cadouri pentru 8000 de copii nevoiasi

afis-zambetul-din-cutie-2016Asociatia Sansa Ta, alaturi de 70 de scoli si gradinite din Bucuresti si Ilfov, organizeaza campania nationala de Craciun “Zambetul din cutie”. Anul acesta, in cadrul celei de-a V-a editii, 8.000 de copii din cele mai sarace 17 judete ale tarii, ce locuiesc in comunitati defavorizate sau in orfelinate, vor primi daruri in preajma Craciunului.
 
Punctul culminant al campaniei „Zambetul din cutie” este concertul caritabil de luni, 28 noiembrie, gazduit de Muzeul National al Taranului Roman.  În sală vor fi prezenţi copiii din mai multe centre de plasament din  Bucureşti şi copiii din familii modeste din judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Ialomiţa şi din capitală, care se vor bucura de o seară de neuitat. Pentru restul persoanelor care vor să participe la concert, biletul de intrare este o cutie de pantofi, cu un dar pentru un copil sărac.

Începând cu ora 17:00, în studioul „Horia Bernea”, evenimentul prezentat de Anca Ţurcaşiu va aduce pe scenă artişti printre care Mircea Vintilă, membrii trupei The dAdA, Cristi Predună, corul de copii „Flori şi stele”, trupa Pam Pam, alături de cei mai talentaţi copii din şcolile partenere şi din centrele de plasament. Anca Ţurcaşiu a acceptat să sprijine benevol acest concert caritabil şi să fie gazda evenimentului. Mircea Vintilă, unul dintre marii maeştri ai folk-ului, a fost implicat în această campanie şi în anii precedenţi, iar acum vine din nou să bucure copiii prezenţi. Trupa The dAdA, înfiinţată în 2010, a ajuns în finala Eurovision în anul 2014 şi a avut colaborări cu artişti precum Marius Moga, Smiley sau Alexandra Ungureanu. Trupa a fost de acord să susţină campania şi să cânte din suflet pentru copiii orfani.

Până pe 10 decembrie, elevii şi preşcolarii din capitală şi din împrejurimi vor pregăti, alături de părinţi şi profesori, daruri împachetate în cutii de pantofi. Acestea vor fi strânse într-un depozit al Romaero şi încărcate apoi în camioane, pentru a ajunge la copiii săraci din cele mai îndepărtate colţuri ale ţării. Asociaţia Şansa Ta a selectat în tot timpul anului copii şi familii nevoiaşe din toată ţara, care se vor bucura acum de aceste cadouri făcute din suflet.

“În urmă cu 5 ani, am dezvoltat prima ediţie a acestei campanii umanitare, ce avea să ia o mare amploare de-a lungul timpului. Iniţial, am invitat copiii din şcolile şi grădiniţele bucureştene să facă un cadou cât de mic celor nevoiaşi, pentru a-i învăţa ce înseamnă compasiunea şi bucuria de dărui. Cum fiecare dintre noi are acasă cutii goale de pantofi, am decis ca aceste cadouri să fie aduse în astfel de cutii, pentru a reduce costurile dedicate împachetării,”, îşi aminteşte Gabriel Ciobotaru, Preşedintele Asociaţiei Şansa Ta.

 Campania umanitară “Zâmbetul din cutie” a fost pentru prima dată organizată în anul 2012, dovedindu-se un mare succes ca număr al darurilor donate pentru copiii săraci. Asociaţia Şansa Ta a reuşit de atunci, cu ajutorul copiilor din Bucureşti şi Ilfov, să strângă peste 17.000 de cutii de cadouri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *