1 decembrie de poveste: se dă startul sarbatorilor de iarna

fb_img_1480008378334Primarul Capitalei, Gabriela Firea, va da startul sarbatorilor de iarna joi, 1 decembrie, in Piata Constitutiei, de unde se va aprinde si iluminatul festiv de sarbatori.

“Invit toti bucurestenii si nu numai, la evenimentele pe care Municipalitatea le organizeaza in Capitala cu ocazia sarbatorilor de iarna! In premiera, in luna decembrie, Primaria Municipiului Bucuresti organizeaza o serie de manifestari dedicate Sarbatorilor de Iarna, in mai multe zone ale Capitalei: Piata Constitutiei, Centrul Istoric, Piata Universitatii, Piata George Enescu, Parcul Kiseleff si Parcul Tineretului sunt zonele care alcatuiesc harta evenimentelor de Sarbatori”, a declarat Primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Devenit deja o traditie a Capitalei, Targul de Craciun deschide oficial sezonul Sarbatorilor de Iarna din Capitala. Organizat in acest an in Piata Constitutiei, Targul de Carciun ii intampina pe vizitatori cu o serie de atractii care celebreaza Craciunul autentic romanesc: Spectacole artistice, Casa lui Mos Craciun, patinoar, carusel, personaje de poveste, bucate traditionale si daruri de sarbatori.

Cele peste 100 de casute ale Targului de Craciun vor aduce in strada bucataria autohtona, obiecte artizanale si decoratiuni de Craciun. In acest an, casutele au fost grupate pe categorii, precum: Handmade, Coltul de decoratiuni, Fabricat in Romania, Zona culinara sau Dulce de Craciun.

Targul de Craciun Bucuresti are loc in perioada 1 – 30 decembrie 2016 si poate fi vizitat zilnic, in intervalul orar 10:00 –22:00.15111062_1247261892011993_5149923408872974289_o

Casa lui Mos Craciun va fi deschisa in perioada 1 – 24 decembrie, in intervalul orar 11:00 – 13:00 si 17:00 –22:00 si reprezinta una dintre surprizele pregatite indelung si asteptate cu nerabdare de cei mici. Aici, intr-un decor magic, toti copiii se vor intalni cu Mos Craciun si spiridusii sai.

De asemena, cei mici pot face cunostinta cu Pachetica, Prajiturica, Spiridusul Postas, Mesterul de jucarii si cu Povestitorul, ajutoarele de nadejde ale Mosului, care, prin joaca, afla dorintele copiilor. Tot in acest spatiu se afla si cutia postala unde copiii isi pot lasa scrisorile cu dorintele lor.

Tot in perioada 1 – 30 decembrie, intre orele 10:00 – 22:00, parintii sunt asteptati cu cei mici pentru a se bucura de un carusel de poveste, patinoar in aer liber si trenulet, toate cu intrare libera.

Campania ,,Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun!’’ continua si in acest an. Vizitatorii pot dona jucarii si carti, care vor ajunge la copiii nevoiasi.

Pe parcursul evenimentului vor avea loc spectacole sustinute de ansambluri de datini si obiceiuri din diferite zone ale tarii, grupuri de copii, grupuri de colindatori, cantareti de muzica populara, artisti consacrati, trupe cunoscute si coruri celebre.

Targul oficial de Craciun al Capitalei este organizat anual de Primaria Municipiului Bucuresti si se inscrie, inca de la prima editie, in reteaua internationala a celor mai importante targuri de Craciun din Europa – „Christmas Markets”. Acesta este locul de unde se aprind, in fiecare an, luminile de sarbatoare ale orasului, ce se intind pe un traseu de aproximativ 23 de kilometri. Decorul de poveste este completat in fiecare an de prezenta unui brad deosebit care va masura anul acesta 25 m si va fi decorat cu mii de luminite.

Pentru prima data, Centrul Istoric se alatura zonelor incluse pe harta cu evenimente dedicate Sarbatorilor de Iarna. Invesmantat ca de sarbatoare, Centrul Vechi gazduieste in luna decembrie evenimentele: ALT.CRACIUN , Targul de Design la Hanul cu TeiTargul Rembrandt Christmas Festival sau Ateliere Selari 13.images

Si tot incepand cu 1 decembrie, esplanada cu statui din Piata Universitatii va fi animata de momente specifice sarbatorilor de iarna si de multe surprize menite sa insufleteasca kilometrul 0 al Capitalei. Bucurestenii si turistii sunt asteptati sa se bucure de sarbatori alaturi de cei dragi intr-un cadru de poveste, in jurul unui brad inalt de 14 metri, plin de culoare si sa savureze un pahar cu vin fiert si preparate delicioase.

In data de 17 decembrie, intre orele 12.00-22.00, in Piata George Enescu, zona Ateneului Roman, bucurestenii sunt asteptati la Targul Atheneum Christmas Fairy.  La eveniment vor putea fi achizitionate produse gastronomice, bijuterii hand-made, lucrari ale unor artisti plastici sau articole vesimentare ale unor designeri romani. Atmosfera va fi completata de muzica live, muzica de fanfara, colinde dar si de un brad iluminat roz, realizat impreuna cu fundatia Renasterea, dedicat femeilor din Romania cu mesajul ”Aveti grija de Sanatate”.

Teatrul Ion Creanga organizeaza timp de cinci zile, intre 16 si 20 decembrie, in Parcul Kiseleff, evenimentul „Craciunul Copiilor”. Ajuns la cea de-a II-a editie, evenimentul reuneste spectacole de teatru, concerte de colinde si ateliere de creativitate dedicate copiilor de toate varstele. Nu vor lipsi din program nici atelierele de muzica si teatru de umbre sau sesiunile de mesterit decoratiuni. Intrarea este libera.

In Parcul Tineretului (intrarea Gheorghe Sincai) se desfasoara Festivalul Fulgilor de Nea, in perioada 5-9 decembrie, intre orele 10:00 – 19:00. Destinat copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 14 ani, „Festivalul Fulgilor de Nea”, evenimentul va cuprinde ateliere de creatie si ateliere experimentale, spectacole de teatru interactiv si multe alte surprize.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *