Lidl inaugurează cel mai verde magazin din portofoliu, primul din zona Aviatiei

magazin-lidl_tavan-cu-luminatoareLidl continuă investițiile în România și deschide, pe data de 24 noiembrie, magazinul cu numărul 25 din București. Unitatea va fi situată pe strada Cpt. Av. Alexandru Șerbănescu, Nr. 58A, București.

Primul magazin Lidl din zona Aviației este construit conform celor mai noi standarde de sustenabilitate și eficiență energetică, în colaborare cu Skanska România. În cadrul procesului de execuție au fost folosite soluții și tehnologii moderne, iar măsurarea performanțelor proiectului se va face conform sistemului britanic de evaluare a clădirilor sustenabile BREEAM.

În procesul de construcție a magazinului s-au folosit atât materiale reciclabile, cât și reciclate, precum beton concasat, provenit din demolări. În plus, acoperișul este prevăzut cu panouri fotovoltaice, care au capacitatea de a produce până la 100% din energia necesară  funcționării unității. Tot în vederea economisirii de energie, magazinul este dotat cu luminatoare ce permit pătrunderea luminii naturale, precum și cu un sistem de iluminat cu LED, prevăzut cu senzor de prezență.

„Încă de când am intrat pe piața din România, ne-am dorit să fim cât mai aproape de clienții noștri și să le oferim produse de calitate, la cel mai bun preț. Așadar, căutăm să optimizăm în mod constant formatul de magazin și să implementăm tehnologii în linie cu demersul nostru spre sustenabilitate, trend pe care îi încurajăm și pe clienții noștri să îl adopte. Spre exemplu, această unitate este echipată cu 5 stații de încărcare pentru automobile electrice, dintre care una este pentru încărcare rapidă, precum și cu o parcare acoperită pentru biciclete. Încurajăm folosirea mijloacelor de transport cu emisii scăzute de CO2 și protejarea mediului înconjurător,” a declarat Sergiu Fală, Director Național de Expansiune și Servicii Centrale, membru al Consiliului de Conducere Lidl România.

Din dorința de a le oferi angajaților un mediu de lucru optim, în noul magazin există o zonă de relaxare, cu lumină preponderent naturală, cât și vestiare cu dușuri.

Am considerat acest proiect ca fiind inovator și complex, în cadrul căruia am avut ocazia să folosim unele dintre cele mai avansate soluții din domeniul construcțiilor. Ne bucurăm că am avut șansa să colaborăm cu Lidl România, cu care împărtășim aceeași viziune de a construi sustenabil și în condiții de siguranță,” a declarat Richard Burleigh, Președintele Skanska Construction România și Ungaria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *