Vienna Insurance Group in primele noua luni din 2016: Primele au crescut la 7 miliarde euro

vig-viennaPrimele subscrise ale Vienna Insurance Group, in primele noua luni din 2016, au crescut la aproximativ 7 miliarde euro. Profitul (inainte de impozitare) a urcat la 301,3 milioane euro, rata neta combinata s-a mentinut la 97,9%. Performanta Vienna Insurance Group in primele noua luni din 2016 se mentine in directia buna, iar primele la nivel de grup au crescut cu 0,7%, o evolutie remarcabila avand in vedere continuarea politicii restrictive privind segmentul politelor de asigurare de viata pe termen scurt cu plata la scadenta (-18,6%). Dupa ajustarea pentru operatiunile pe termen scurt cu achitare la scadenta, valoarea totala a primelor a crescut apreciabil, cu 4,7%.

”Contextul caracterizat de dobanzi scazute este o provocare cu care se confrunta in prezent toti asiguratorii europeni. Avand in vedere aceste circumstante, suntem foarte multumiti de cresterea profitului nostru, care este conform cu obiectivul anuntat pentru 2016”, a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group. ”Per ansamblu, rezultatele arata ca decizia de a aplica o politica restrictiva in ceea ce priveste segmentul traditional al politelor de asigurari de viata pe termen scurt cu achitare la scadenta a fost corecta”, a adaugat Elisabeth Stadler.

Profitul VIG (inainte de impozitare) a crescut la 301,3 milioane euro, evolutie in linie cu obiectivul stabilit. In analiza cresterii abrupte de 88,4% trebuie luata in considerare amortizarea din perioada similara a anului 2015. Pietele din ECE au contribuit cu aproximativ 65% la profituri. Rata neta combinata a Grupului dupa reasigurare (fara a include venitul din investitii) s-a situat la 97,9% in primele trei trimestre din 2016. Companiile Vienna Insurance Group au raportat cresteri semnificative ale primelor in multe piete, precum Ungaria (+14,2%), Romania (+30,3%) sau Turcia/Georgia (+15,6%).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *