SAP lansează platforma Hana 2

sapSAP, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, anunță lansarea SAP HANA 2, care include noi instrumente pentru analiza datelor colectate din surse multiple, precum și o variantă gratuită dedicată dezvoltatorilor. Platforma in-memory SAP HANA a fost lansată în 2010, oferind procesarea unor cantități masive de date într-un timp mult mai scurt decât soluțiile tradiționale de gestionare a bazele de date și având capacitatea de a procesa concomitent atât date tranzacționale, cât și analitice. SAP HANA 2 va fi lansată către clienți pe 30 noiembrie, iar o ediție express, gratuită, va fi disponibilă la scurt timp, pentru a susține organizațiile în noi proiecte de dezvoltare. Astfel, programatorii pot folosi softul pentru început pe propriile calculatoare.

“În 2010, lansarea SAP HANA a reprezentat un pionierat pentru tehnologia in-memory, iar în ultimii ani aceasta a stat la baza inițiativelor de inovație ale clienților noștri. Lansarea SAP HANA 2 marchează un nou moment cheie pentru industrie, platforma reprezentând motorul transformării digitale cu succes a companiilor care utilizează deja sau vor utiliza soluții SAP”, a declarat Cristian Popescu, Managing Director SAP România.

Cele mai importante update-uri aduse de SAP HANA 2 sunt în zonele de gestionare a bazelor de date din diverse surse, alături de capabilitățile avansate de analiză și dezvoltare de aplicații. Astfel, au fost aduse update-uri la nivel de securitate și eficientizare a gradului de utilizare a resurselor. De exemplu, noua opțiune active/active read-enabled permite companiilor IT să valorifice și sistemele secundare, folosite anterior doar pentru replicare. În ceea ce privește gestionarea datelor, au fost aduse modificări la nivel de integrare a acestora și de stocare pe diverse niveluri. O nouă ediție a aplicației SAP Enterprise Architecture Designer Web, care rulează pe SAP HANA, permite companiilor să gestioneze arhitecturi complexe de informații și să poată vedea potențialul impact al noilor tehnologii înainte ca acestea să fie implementate.

Noua versiune oferă insight-uri complexe, datorită motoarelor analitice îmbunătățite pentru date de tip text, spațiale, grafice sau din streaming. De exemplu, au fost adăugați noi algoritmi pentru analiză predictivă, care să permită descoperirea de noi pattern-uri și încorporarea unor soluții bazate pe machine learning în aplicații customizate. Platforma HANA 2 încorporează o serie de update-uri pentru creșterea performanțelor în ceea ce privește analiza textelor – analiză lingvistică, analiză contextuală capabilă să identifice oameni, companii, organizații, orașe sau alte entități geografice în conținutul WEB și să transforme informațiile nestructurate în date structurate, sau analiza sentimentelor. Dezvoltatorii vor avea și acces la instrumente cu noi interfețe de programare a aplicațiilor (APIs), care permit extragerea mai multor metadate din documente, pentru analiză, sau oferă funcții avansate pentru servere și limbaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *