Next Capital: Așteptăm creșteri de până la 10% a creanțelor gestionate până la finalul anului

next-capitalPână la sfârșitul acestui an, Next Capital se așteaptă la o creștere a creanțelor gestionate prin factoring de până la 10% față de anul precedent, în 2015 atingând un volum de aproape 16 milioane de euro.

„După un an 2009 mai dificil pentru tot sistemul financiar bancar, din 2010 s-a reluat creșterea, volumul creanțelor gestionate de Next Capital crescând anual cu peste 10%. În acest an ne așteptăm la o creștere ceva mai temperată între 8 și 10%, având în vedere că a fost totuși un an cu investiții modeste la nivelul economiei, existând multe proiecte mari de dezvoltare amânate , contribuția cea mai importantă la creșterea economică pentru 2016 venind din consum. Fie că vorbim despre bunuri de larg consum, de vacanțe, mașini sau servicii, după reținerile pe care consumatorii și le-au impus pe timpul crizei, odată cu creșterea salariilor din sistemul public și cu scăderea anumitor taxe, românii au început să recapete încredere și să cumpere tot mai multe bunuri și servicii”, explică Bogdan Roșu, director Next Capital.

Next Capital a împlinit luna aceasta 10 ani de la înființare, în toată această perioadă gestionând, prin servicii de factoring, facturi în valoare de peste 110 milioane de euro. Prin serviciile oferite, Next Capital a sprijinit companiile IMM în a se disciplina financiar, multe dintre acestea reușind să treacă peste situațiile dificile legate de cash flow, în momente cheie, când trebuiau plătite salariile angajaților, furnizorii restanți sau taxele. Prin stabilizarea situației financiare a companiilor client din portofoliu și apoi prin sprijinirea acestora în dezvoltare, Next Capital a contribuit la menținerea a peste 5000 de locuri de muncă, de la înființare și până în prezent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *