PwC clasifică primele 30 de companii de software de pe piețele emergente

florin-deaconescu-pwcOdată cu globalizarea, companiile de software de succes nu mai provin doar din Statele Unite și Europa. Acestea se regăsesc pretutindeni în lume. PwC, în colaborare cu International Data Corp., a clasificat primele 30 de companii de software provenind din piețele emergente și a identificat câteva caracteristici interesante. Acestea au unele caracteristici comune, cum ar fi experiența și înțelegerea piețelor locale şi avantaje comune (structuri de costuri reduse, cultura antreprenorială, demografie), și se confruntă cu aceleași provocări (cum ar fi distanța, accesul la finanțare, nivelul de încredere).

„Expertiza noastră în domeniul IT a fost dezvoltată de-a lungul mai multor decenii “, a declarat Florin Talpeș, CEO Bitdefender. “România a fost una dintre primele zece țări care a construit și proiectat calculatoare în anii 1950”, adaugă Florin Talpeș, într-un interviu acordat PwC pentru elaborarea acestui raport.

Liderii acestor companii au depășit obstacolele și au maximizat avantajele pentru a-şi face companiile cunoscute fie drept competitorii redutabili, fie ca parteneri de valoare. Din cele 30 de companii incluse în clasamentul mondial, 13 îşi au sediul în China și aproape o treime în Europa de Est și Rusia, în timp ce 7 au sediul în Asia/Pacific, în afara Chinei, în principal în India și Coreea. Distribuția geografică ilustrează unele caracteristici comune interesante. În țările din Europa de Est se resimte moștenirea sistemului de învățământ din regiune, cu un accent puternic pe matematică și științe, care continuă până în zilele noastre, fapt reflectat şi de accentul mare pus de aceste țări pe securitatea informatică. Prin urmare, nu este de mirare că lista este compusă din mai multe companii de securitate IT, inclusiv Bitdefender din România. Estimări recente arată că România se află printre primele 10 ţări în ceea ce privește profesioniștii IT certificați pe cap de locuitor și viteză de Internet în bandă largă (broadband).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *