O noua cresa de stat, inaugurata in Sectorul 3

cresaO noua cresa de stat a fost inaugurata in Sectorul 3. Cresa „Ghiocelul” se adreseaza copiilor cu varste de pana la 3 ani, are o capacitate de 90 de locuri si va functiona cu program educational si de ingrijire de luni pana vineri, intre orele 6.00-18.00.

Primarul General, Gabriela Firea a fost prezenta la inaugurare, impreuna cu Primarul Sectorului 3, Robert Negoita. Investitia a fost realizata de administratia locala a Sectorului 3.

Primarul General a explicat ca, in acest moment, in Bucuresti, exista un deficit mare atat de crese, cat si de gradinite, dar Municipalitatea si cele 6 sectoare ale Capitalei vor suplimenta investitiile in acest domeniu pentru a acoperi nevoile parintilor.

La randul sau, primarul sectorului 3, Robert Negoita, a multumit Primarului General, Gabriela Firea, pentru prezenta la eveniment si a subliniat ca “este prima data cand inauguram un obiectiv de interes social impreuna cu Primarul General, ceea ce dovedeste ca relatia dintre Primaria Capitalei si sectoare s-a imbunatatit semnificativ. Am convingerea ca de aici incolo ne vom coordona mult mai bine si vom face mult mai multe lucruri impreuna”. 

Prin inaugurarea acestei crese, capacitatea totala a creselor din Sectorul 3 a ajuns astfel la 580 de locuri. Suma totala investita pentru dotarea cresei este de 708.000 lei, investitia fiind asigurata din bugetul local al Sectorului 3.

Parintii interesati sa-si inscrie copiii la cresa „Ghiocelul” pot face acest lucru pâna la data de 29 noiembrie. Actele necesare sunt urmatoarele:

  • copii ale cartilor de identitate ale parintilor;
  • copie a certificatului de nastere al copilului;
  • fisa medicala pentru inscrierea copilului in colectivitate, completata de medicul de familie;
  • aviz epidemiologic de intrare in colectivitate;
  • adeverinta de la locul de munca al ambilor parinti.

In acest moment, in subordinea Primariei Capitalei functioneaza, in toate cele 6 sectoare ale Capitalei, functioneaza 12 crese cu o capacitate de 700 de locuri .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *