Rompetrol continua parteneriatul cu Fundatia pentru SMURD

voluntari-smurdKMG International, prin intermediul companiilor membre Rominserv si Rompetrol Gas, continua sa sprijine in 2016-2017 interventiile medicale de urgenta ale SMURD, la nivel national. Prin intermediul acestui parteneriat, Grupul doneaza unitatii de primiri urgente a Spitalului de Urgenta Floreasca un aparat de oxigenare extracorporala arterio-venoasa cu membrana (ECMO), precum si uniforme pentru voluntarii medicali ai SMURD. Echipamentul ECMO care asigura oxigenare extracorporala arterio-venoasa cu membrana va fi folosit pentru a sustine functiile respitorii si cardiace ale pacientilor din sectia de terapie intensiva, precum si in timpul transportului acestora de catre echipajele SMURD. La nivelul tarii, exista doar cateva aparate ECMO in sistemul de sanatate, pretul unui singur dispozitiv ridicandu-se la circa 55.000 de euro. Dispozitivul mobil donat de Rompetrol este primul de acest fel din sistemul national de sanatate, fiind utilizat in transportul deinfografic-smurd-rompetrol-2010-2015 urgenta al pacientilor.

In acelasi timp, Rompetrol Gas a contribuit la achizitia uniformelor pentru voluntarii medicali (peste 750 la nivel national), ei avand un rol semnificativ in asigurarea primului ajutor persoanelor ranite in accidente rutiere.

catalin-dumitru-vicepresedinte-senior-al-kmgi-internationalIntelegem nevoile sistemului public de sanatate si credem in datoria noastra sociala de a contribui la dezvoltarea tarii si de a acorda asistenta medicala de calitate pacientilor. Aceasta initiativa vine ca o contiuare a angajamentului pe care ni l-am asumat in 2009, cand am lansat un program de granturi pentru proiecte medicale, cu investitii depasind 5 milioane de dolari, precum si a eforturilor noastre de a mentine standarde ridicate de sanatate si siguranta pentru angajatii nostri” – a declarat Catalin Dumitru, Vicepresedinte Senior al KMGI International.

Acest parteneriat continua acordul incheiat in 2009, pana in 2015, prin care Rompetrol Rafinare a funizat combustibil pentru elicopterele medicale operate de Inspectoratul pentru Aviatie si Serviciul Mobil pentru Urgente, Resuscitare si Descarcerare (SMURD), facilitand transportul si salvarea vietilor a 5.808 persoane ranite si inregistrand 10.347 de ore de zbor.

Raed_Arafat_SMURDPrin intermediul acestui parteneriat responsabil incheiat cu Rompetrol  am reusit sa sustinem activitatea aero-medicala desfasurata de SMURD, prin Inspectoratul General de Aviatie. Vom continua aceasta colaborare pentru a dezvolta proiecte vitale, prin intermediul carora se asigura un sprijin logistic necesar activitatii desfasurate de serviciul de urgenta SMURD pentru a salva pacientii aflati in stare critica, care au nevoie de o interventie calificata, la cele mai inalte standarde profesionale”, a declarat Dr. Raed Arafat.

Totodata, in acest an, KMG International a achizitionat si donat Institutului National de Transfuzie Sanguina doua frigidere pentru plasma, care indeplinesc normele in vigoare si standardele europene impuse, cat si mobilier tehnico-medical pentru laboratoare.

Grupul KMG International a investit peste 8 milioane de dolari in proiecte de dezvoltare a comunitatilor la nivel national in ulimii ani, cu un numar total de peste 300.000 de beneficiari. Investitiile in sectorul medical, una dintre directiile strategice ale grupului, au vizat reabilitarea sectiilor si dotarea cu echipamente medicale a peste 60 de spitale din tara. In 2013, Spitalul Marie Curie a primit fonduri pentru a implementa – pentru prima data in Romania, tehica ECMO (oxigenare extracorporala arterio-venoasa cu membrana) in cazul pacientilor nou-nascuti care sufera de probleme cardiace si respiratorii severe si nu reactioneaza la metodele de reanimare standard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *