Google: Românii de pe lista liderilor inovației din Europa Centrala și de Est

google-europe-100 Google anunță publicarea listei celor 100 de lideri ai inovației din Europa Centrală și de Est, în cadrul celei de a treia ediție a proiectului New Europe 100 (NE100). Proiectul NE100 este organizat de Res Publica împreună cu Visegrad Fund, Google și Financial Times, și în cooperare cu importante instituții din această regiune a Europei. România are zece nominalizări pe lista ediției 2016. Domeniile în care s-au remarcat reprezentanții României sunt diverse: de la educație și advertising, inginerie, administrație publică sau securitate.

„Vrem să prezentăm oameni întreprinzători din Europa Centrală și de Est, a căror povești inspiră, sunt pline de creativitate și implicare socială. Regiunea noastră poate fi mândră de ai săi dezvoltatori, întreprinzători, oameni de știință sau cultură. Ei reprezintă forța motrică a inovației și viitorului”, a declarat Wojciech Przybylski, președintele fundației Res Publica, inițiatorul proiectului.

Zece nominalizări are România pe lista NE100 2016:

  • Andrei Dunca – fondator LiveRail: Andrei a fondat LiveRail, o platformă de monetizare a reclamelor video online, cumpărată în 2014 de Facebook cu 500 de milioane de dolari.
  • Dumitru Popescu – CEO și fondator ARCA Space Corporation: Compania a dezvoltat ArcaBoard, o mașină electrică zburătoare, disponibilă pentru achiziționare. ArcaBoard a fost lansată în decembrie 2015.
  • Andras Lenard, Attila Bustya – co-fondatori Spider Drone Security: Spider Drone Security este o companie ce oferă servicii de monitorizare și securitate cu ajutorul dronelor.
  • Raul Popa – co-fondator și CEO TypingDNA: TypingDNA este un start-up care dezvoltă tehnologii de securitate cibernetică bazate pe tiparul de utilizare a tastaturii de către fiecare persoană.
  • Dan Nechita – consilier al primului-ministru al României – Dan Nechita este responsabil de proiectul IThub.gov.ro, o platformă guvernamentală dezvoltată împreună cu sectorul privat și mediul antreprenorial, în scopul creșterii calității serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei
  • Mihai Raneti, Claudia Dehelean, Adina Brutaru, Kacper Gogol (PL) – fondatori Clepsisoft CyberFog – Clepsisoft CyberFog este o companie de „ethical hacking”, care ajută protecția unei organizații prin crearea a mii de computere și servicii false, ascunzând astfel echipamentele reale de potențiale atacuri.
  • Andrei Avădănei – CEO Bit Sentinel Security și președintele ONG-ului Cyber Security Research Center from Romania (CCSIR) – Andrei este unul dintre cei mai importanți experți în securitate cibernetică și IT din România. CCSIR, ONG-uul al cărui președinte este organizează cea mai mare conferință de securitate cibernetică și hacking din Europa Centrală și de Est, DefCamp.
  • Roxana Rugină – fondator fundația Simplon România – Fundația oferă tinerilor cursuri de programare și pregătire pentru a deveni dezvoltatori de software. Din 2014, Simplo România a organizat peste 40 de evenimente, cu aproape 2000 de participanți.
  • Andreea Hanganu – co-fondator Institute for Digital Government (IDG) – IDG este o organizație românească a cărei obiectiv principal este modernizarea instituțiilor publice și non-profit din România prin dezvoltarea comunicării digitale.
  • Radu Puchiu – secretar de stat în guvernul României – Radu Puchiu a fost nominalizat pentru eforturile constante de a aduce administrația din România mai aproape de oameni, cu ajutorul lumii digitale și tehnologiei – parteneriate, internship-uri, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *