KUMA România: Materialele de calitate ridicată cresc valoarea unei case cu 30%

camelia-olesen-kuma-romania

Utilizarea unor produse de calitate în amenajarea unei locuințe poate crește valoarea acesteia cu cca. 30%, în cazul unei vânzări, potrivit Kuma România. Pe segmentul HoReCa, însă, impactul unor amenăjari high-end se reflectă în numărul de stele aferente locației. Conform unei analize realizate de companie, utilizarea unor materiale de calitate superioară, în special în băi și bucătării, contribuie la creșterea valorii unei locuințe cu circa 30%. Pe de alta parte însă, bugetul de amenajare este ridicat cu 20% dacă se optează pentru materiale de calitate superioară, versus unele medii. În acest fel, cu o investiție mai mare cu doar 20 de procente, un proprietar de locuință crește valoarea casei cu o treime și, în același timp, și șansele de a găsi într-un timp mai rapid un cumpărător.

„Băile și bucătăria sunt cele mai uzitate zone dintr-o casă, deci în cazul acestora criteriul principal de care trebuie ținut cont încă din prima etapă a construcției sau amenajării este durata de viață a obiectelor integrate. Sigur, este nevoie și de o adaptare a bugetului, însă investiția se amortizează treptat, iar schimbările din viitor vor fi mult mai puțin costisitoare”, a declarat Camelia Olesen, Director Executiv KUMA România.

Reprezentanta companiei afirmă, de asemenea, că o investiție adăugată în calitatea materialelor se va reflecta cu atât mai mult în valoarea locuinței, apropiindu-se de avantajul unei priveliști panoramice. Pe de altă parte, pe segmentul HoReCa, investiția în echipamente personalizate pentru o baie se reflectă în confortul și gradul de satisfacție al clientului, care contribuie astfel la creșterea numărului de stele ale locației și a recomandărilor primite. Potrivit reprezentantei companiei, principala provocare a hotelierilor români este obținerea unui echilibru între bugetele alocate. De cele mai multe ori, aceștia mizează în primul rând pe crearea unei recepții impunătoare, în timp ce băile sunt lăsate pe plan secund. În cazul unei locuințe, se recomandă materiale compozite a căror structură conține granule de marmură sau granit natural, ambele oferind nu doar proprietăți superioare, ci și suprafețe exclusiviste. În plus, contează în egală măsură ca obiectele să fie personalizate în funcție de spațiul avut la dispoziție, făcând astfel o diferență între un produs standard și unul de înaltă clasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *