Help Autism ofera terapie gratuita pentru copiii cu autism

help-autismPrin initiativa asociatiei Help Autism “Parinte pentru Parinte” 37 de copii diagnosticati cu tulburare de spectru autist din Bucuresti si din imprejurimi vor fi inclusi gratuit si in acest an intr-un program individualizat de terapie de recuperare. Programul se adreseaza tuturor familiilor ce au un copil diagnosticat cu tulburare de spectru autist (TSA) si intampina dificultati  in a sustine financiar costurile terapiei. Actele necesare inscrierii in programul „Parinte pentru Parinte” se pot depune in aplicatia de pe site-ul www.helpautism.ro , pana miercuri, 30 noiembrie 2016. Programul “Parinte pentru Parinte” a fost initiat de asociatia Help Autism in anul 2014, iar in cei 3 ani de desfasurare peste 100 de copii au beneficiat de terapie gratuita zilnica, timp de 12 luni. Fondurile necesare sustinerii programului provin din contributia celor 400 de parinti ai asociatiei care an de an aleg sa directionezeparte din fondurile colectate pentru terapia propiilor copii, pentru sustinerea familiilor aflatela inceput de drum in lupta cu acest diagnostic si in dificultate financiara.

Daniela_Bololoi-inaugurare-Centrul-HelpAutism-Pipera (2)Desi incidenta autismului in randul copiilor este extrem de mare, statisticile aratand in ultimii ani ca 1 din 68 de copii este diagnosticat cu aceasta tulburare, autismul nu este un diagnostic pentru care sa fii pregatit atunci cand aduci pe lume un copil. Nu este genetic si nu poate fi depistat in timpul sarcinii asadar, pana la momentul in care observi primele semne si primesti un diagnostic din partea specialistilor, nimic nu te poate pregati pentru aceasta provocarea. Din pacate tocmai aceasta lipsa de resurse informative, emotionale si nu in ultimul rand financiare este, de cele mai multe ori, motivul pentru care terapia este inceputa tarziu, scazand astfel dramatic sansele de recuperare. Aceasta este esenta programului „Parinte pentru Parinte”. Oameni care au trecut prin provocareaidentificarii unei solutii pentru copiii lor, gasesc puterea de a oferi o mana de ajutor, de cele mai multe ori, salvatoare, pentru semenii lor aflati la inceput de drum. Odata inclus in program, copilul are parte de startul recuperarii si sansa unei vieti independente iar parintele este consiliat, indrumat si capata instrumentele necesare pentru a lupta mai departe, atat emotional cat si financiar”, a declarat Daniela Bololoi, presedinte al asociatiei Help Autism.

Inscrierea in program a familiilor care solicita sustinere se face in doi pasi: completarea formularului de inscriere din pagina www.helpautism.ro si depunerea dosarelor cu documente online la contact@helpautism.ro, prin posta sau fizic, la sediul administrativ HelpAutism, situat pe Str. Episcop Chesarie nr. 6, pana pe 30 noiembrie 2016.

De programul „Parinte pentru Parinte” poate beneficia orice copil cu varsta cuprinsa intre 1 si 5 ani, care prezinta un diagnostic de TSA si detine certificat de incadrare in grad de handicap. Evaluarea dosarelor va fi facuta de catre Comitetul de parinti al asociatiei Help Autism, iar rezultatele finale vor fi anuntate pe website-ul asociatiei in data de 16 ianuarie 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *