Alro a înregistrat un profit net de 94 milioane lei în primele nouă luni ale anului

alroAlro S.A., cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (exceptând Rusia şi Peninsula Scandinavă), a înregistrat un profit net ajustat de 94 de milioane de lei, în primele nouă luni din 2016, comparativ cu 145 milioane de lei, profit net ajustat înregistrat în perioada similară din 2015. Cifra de afaceri a Companiei a fost de 1,58 de miliarde de lei, comparativ cu 1,77 miliarde de lei în primele nouă luni (T1-T3) 2015.

“Rezultatele financiare ale Alro pentru primele nouă luni ale acestui an reprezintă încă o dovadă a stabilității afacerii și strategiei noastre, care ne permite să rămânem profitabili într-o industrie volatilă” , a declarat Marian Năstase, Președintele Consiliului de Administrație al Alro.

“Am continuat să ne concentrăm pe creșterea calității produselor noastre și a mixului de producție, implementând, în același timp, măsuri de reducere a costurilor totale. Mai mult decât atât, odată ce taxarea distorsionată a energiei electrice a fost eliminată, ne-am putut îndrepta eforturile în direcția îmbunătățirii tehnologiei, vizând noi piețe de desfacere pentru producția noastră”.

Cotația aluminiului pe piețele internaționale a avut un impact semnificativ asupra rezultatelor financiare ale Companiei, generând o valoare mai mică a vânzărilor, în ciuda creșterii volumului acestora. Prețul mediu al aluminiului la Bursa de Metale de la Londra (LME) a fost de 1.570 dolari/tonă, în T1-T3 2016, comparativ cu o medie de 1.717 dolari/tonă, în primele nouă luni ale anului 2015. În aceste circumstanțe, veniturile din vânzări au fost de 1,58 miliarde de lei, comparativ cu 1,77 miliarde lei în aceeași perioadă în 2015. Alro a înregistrat un profit net de 63,8 milioane lei, în primele nouă luni ale anului 2016, comparativ cu 72,7 milioane de lei in T1-T3 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *