AGROSTAR va deschide doua birouri in Italia pentru a apara drepturile romanilor

agrostarFederația Națională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii și Servicii Conexe Agrostar urmează să deschidă două birouri în Italia pentru a veni în sprijinul românilor care lucrează în agricultură în această țară.

Reprezentarea românilor care lucrează în sectorul agricol în Italia este o necesitate. Sunt zone unde lucrează sute de mii de români, mulți sub aparența unei legalități, pentru că li se încheie niște contracte contracte, dar acestea nu sunt înregistrate și nu li se respect drepturile. Dacă ar lucra legal, românii ar avea o serie de beneficii cum ar fi șomajul agricol, asigurare de sănătate, ar primi ajutor financiar pentru inserție etc. Ei își doresc să îi reprezinte în Italia și să le apre drepturile cineva din România, iar Federația Agrostar a decis să se implice în această problemă. În acest sens, vom deschide două birouri în Italia pentru a le oferi asitența de care au nevoie”, declară Horațiu Raicu, secretarul general al AGROSTAR.romani-italia

În perioada 12–14 noiembrie 2016, în regiunile Ragusa și Niscemi din Sicilia, Italia, Federația AGROSTAR s-a întâlnit cu lucrătorii români din agricultura. Agricultorii români și-au exprimat nemulțumirile privitoare la lipsa contractelor de muncă, plata orelor de muncă, a contribuțiilor sociale din partea angajatorilor italieni .

Aceste întâlniri au avut loc ca o continuare a protocolului încheiat de Federația AGROSTAR și FLAI-CGIL în vederea reprezentării intereselor lucrătorilor români din agricultura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *