PwC: Valorificarea potențialului tinerilor angajați ar stimula creșterea economiilor statelor cu peste 1 trilion de dolari

pwc-young-studiuUn raport recent al PwC arată progresul înregistrat de țările OCDE în valorificarea potențialului tinerilor angajaţi, iar îmbunătățirea acestui indicator ar putea stimula creşterea PIB-ului țărilor din OCDE cu peste 1 trilion de dolari pe termen lung. Noul raport PwC compară participarea pe piaţa muncii, educația și formarea profesională a persoanelor tinere din 35 de țări din OCDE și constată că: Europa continuă să conducă la nivel global – Elveția, Germania și Austria fiind în vârful clasamentului în 2015 în ceea ce priveşte integrarea tinerilor pe piaţa forţei de muncă, urmate de Islanda, Norvegia și Danemarca.

În plus, SUA revin în topul primelor 10 țări pentru prima dată după 2006, iar Israel, Luxemburg și Germania au înregistrat cele mai semnificative îmbunătățiri între 2006 și 2015. Însă, economiile din sudul Europei, cum ar fi Spania, Italia și Grecia s-au luptat să se redreseze după criza financiară globală. Dacă țările şi-ar putea reduce proporția tinerilor aflați în afara sistemelor de educație, ocupare și formare profesională (Not in Education, Employment, or Trening/NEET) la nivelul celor din Germania, majoritatea membrilor OCDE ar putea înregistra creșteri substanțiale pe termen lung ale PIB-ului, care ar varia de la aproximativ 2-3% în Marea Britanie, SUA și Franța până la 7-9% în Spania, Grecia și Turcia.

Câștigul economic total în cadrul OCDE ar putea fi de peste 1 trilion de dolari pe termen lung din reducerea ratelor NEET la nivelurile celor din Germania. Elveția, Germania și Austria ocupă încă o dată primele trei poziții în Indexul PwC Young Workers, care măsoară impactul asupra pieței forței de muncă și participarea în sistemele de educație a persoanelor cu vârste cuprinse între 15-24 de ani în 35 de țări din OCDE, începând cu anul 2006. Țările care se situează mai jos în cadrul clasamentului ar putea aduce miliarde de dolari economiile lor pe termen lung dacă vor implementa bune practici pentru a valorifica acest potențial, așa cum reiese din noua analiză PwC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *