Nașterea unei orchestre – concert baroc

EUBOOrchestra Barocă a Uniunii Europene (European Union Baroque Orchestra – EUBO) va susține un concert public joi, 17 noiembrie, la Sala Radio din  București. 

Evenimentul, desfășurat cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România, va avea loc în Studioul de Concerte al Societatii Romane de Radiodifuziune, începând cu ora 19.00.

Condusa de violonista Margaret Faultless, una dintre cele mai cunoscute interprete și specialiste în domeniul muzicii baroce la ora actuală, Orchestra Barocă a Uniunii Europene creează o sărbătoare a sonorităților stilului muzical orchestral. Muzicienii EUBO interpretează o selecție de piese din creațiile celebrilor Lully, Purcell, Corelli și ale contemporanilor lor. Orchestra va interpreta si un dublu concert de Antonio Vivaldi.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro si au preturi cuprinse intre 60 si 140 de lei.

Orchestra Barocă a Uniunii Europene este o entitate fondata in 1985, care de-a lungul existetei ei a audiat și selectat anual noi membri. Membrii EUBO provin din întreaga Europă și au ca scop comun îmbunătățirea experienței muzicale interpretative, sub îndrumarea plină de inspirație a directorului muzical al ansamblului Lars Ulrik Mortensen, dar și a altor renumiți muzicieni internaționali precum Ton Koopman, Margaret Faultless, Enrico Onofri, Rachel Podger, Riccardo Minasi, Paul Agnew, Gottfried von der Goltz sau Stefano Montanari care au fost invitați la conducerea muzicală a ansamblului pe pacursul ultimelor stagiuni muzicale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *