Concurs de proiecte pentru Bienala de Arta de la Venetia 2017

descarcareMinisterul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe și Institutul Cultural Român, cu sprijinul Muzeului Național de Artă Contemporană organizeaza o discuție pe tema concursului pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 57-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Artă – La Biennale di Venezia.

Pe 16 noiembrie, de la ora 19:00, la Muzeul Național de Artă Contemporană, reprezentanți ai instituțiilor implicate vor fi prezenți pentru o discuție despre ultimele schimbări ale Regulamentului de concurs, tema și rolul Bienalei, atât din perspectivă locală cât și internațională.

„Într-o lume plină de conflicte și de șocuri, în care umanismul este serios periclitat, arta este cel mai prețios element al ființei umane. Este locul ideal pentru reflecție, exprimare individuală, libertate și întrebări fundamentale. Este un «da» pentru viață, cu toate că, uneori, în umbra sa se găsește un «dar». Mai mult ca oricând, rolul, vocea și responsabilitatea artistului au devenit cruciale în cadrul dezbaterilor contemporane”, își detaliaza Christine Macelcuratoarea Bienalei în 2017, tema intitulată VIVA ARTE VIVA.

Conform noului regulament stabilit de Bienala de la Veneția, începând cu această ediție, fiecare țară poate participa cu un singur proiect câștigător.

Astfel, România va fi reprezentată la Bienală printr-un proiect ce se va desfășura în ambele spații expoziționale deținute de țara noastră la Veneția: Pavilionul României din Giardini della Biennale și Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică.

Tot o premieră este și faptul că la această ediție concursul va avea două etape de jurizare: prima etapă cu un rol de definire a conceptului curatorial și a conținutului, urmată de selectarea finaliștilor, care vor fi invitați să detalieze aspectele tehnice ale proiectului în etapa a doua de concurs.

Ediția din 2017 a Bienalei de Artă se va desfășura în perioada 13 mai – 26 noiembrie 2017, cu previzionare pentru specialiști și presă în zilele de 10, 11 şi 12 mai 2017.

Bienala de Artă de la Veneția este cel mai influent eveniment de artă contemporană din lume — 89 de țări și sute de evenimente conexe au parte de atenția a peste o jumătate de milion de vizitatori, ce acoperă timp de șapte luni fiecare colț al unui oraș plin de capodopere.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *