SAMSUNG: Simfonia Secolului 21 – Enescu 360

enescu-360-coverSa recunoastem, tehnologia tot mai avansata ne indeparteaza putin cate putin de istoria si valorile noastre. Copiii din ziua de azi cunosc vag conceptia unui muzeu, iar artistul nu mai e privit ca un intreg.

Aici ma refer la faptul ca primii ani de viata care de obicei definesc un artist si locul copilariei raman niste necunoscute, iar astea sunt definitori

i pentru farmecul acelui om. De regula, locurile in care s-au nascut si au trait marii artisti romani sunt acum muzee memoriale carora prea putin le trec pragul.
Asadar, cum poti sa-i apropii pe cei mici de adevarata Romanie?
Raspunsul pare sa-l fi gasit cei de la Samsung, care au pus la cale un proiect pe cat de ambitios, pe atat de inteligent – Enescu 360.

Mai exact, cu ajutorul unui smartphone Samsung, a unei aplicatii gratuite din Oculus Store si o pereche de ochelari Gear VR, oricine poate vizita casele in care George Enescu a trait si a compus unele dintre cele mai frumoase simfonii.
Am testat aplicatia celor de la Samsung, pe care au lansat-o oficial la Muzeul George Enescu din Bucuresti, si pot sa spun ca e o experienta unica.

Recunosc, nu am ajuns pana acum la Liveni sau la Dorohoi pentru a vizita casele memoriale George Enescu, asa ca turul virtual e exact ce trebuie pentru a aduce o bucata de istore romaneasca de la sute de kilometri distanta in linistea casei tale si la o simpla atingere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *