Cinci municipii din România s-au angajat să-și reducă emisiile de CO2

cityMunicipiile Alba Iulia, Roman, Focșani, Făgăraș și Roșiorii De Vede s-au angajat să ia măsuri pentru reducerea emisiilor de CO2 cu procente cuprinse între 20 și 40 la sută, până în anul 2020 (Alba Iulia, Roman, Focșani si Făgăraș), respectiv până în 2030, în cazul municipiului Roșiorii De Vede.

Măsurile de reducere a emisiilor de carbon sunt cuprinse în strategiile denumite „Plan de Acțiune privind Energia Durabilă (PAED)”, document ce face parte din procesul de aderare a municipalităților la Convenția Primarilor.

Cele 5 municipii au beneficiat de asistență în elaborarea documentației necesare pentru aderarea la Convenția Primarilor prin proiectul “Orașe Verzi – Regiuni Verzi (Green Cities – Green Regions) co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă și implementat de Fundația TERRA Mileniul III în parteneriat cu organizația R 20 – Regions of Climate Action din Elveția și Asociația Municipiilor din România.

PAED-urile celor cinci municipii au fost prezentate astăzi, 10 noiembrie 2016, în cadrul seminarului „Economie Verde pentru Orașe Verzi – Foaie de parcurs”, desfășurat la Hotel IBIS Gara de Nord. Evenimentul a prezentat activitățile realizate de la lansarea proiectului, în aprilie 2015 și până acum, cu participarea unor reprezentanți ai Cancelariei Primului Ministru, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, alături de factori de decizie locală și reprezentanți ai partenerilor din proiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *