Colliers International îl recrutează pe Mihai Pătrulescu pentru coordonarea departamentului de research

mihai-p_trulescu-colliers-internationalCompania de consultanță imobiliară Colliers International l-a recrutat pe Mihai Pătrulescu pentru funcția de Head of Strategic Analysis, din care va coordona departamentul de research. Mihai Pătrulescu are o experiență de cinci ani în cercetare economică în sistemul bancar, anterior ocupând poziția de senior economist în cadrul UniCredit Bank.

„Vrem să atragem investitori străini și să aducem capital nou în România, iar cu informații relevante de macroeconomie putem fi mult mai credibili într-o conferință internațională, când facem lobby pentru țara noastră”, a declarat Ilinca Păun, Managing Director Colliers International. „Avem o problemă de imagine și nu facem suficient business development la nivel guvernamental. De aceea, ne propunem să contribuim cât mai mult la atragerea companiilor în România, de la jucători care vor să deschidă aici centre de tip BPO sau SSC, la investitori care vor să cumpere sau să dezvolte clădiri ”, a adăugat Ilinca Păun.

Mihai Pătrulescu a preluat funcția de Head of Strategic Analysis în cadrul Colliers International de la Daniela Popescu, care s-a alăturat în această toamnă departamentului de retail, în poziția de Senior Associate. Mihai are o experiență de cinci ani în poziții de cercetare economică în cadrul sistemului bancar, perioadă în care s-a concentrat asupra evoluției economiei din România și Europa Centrală și de Est. De asemenea, el a lucrat pentru încurajarea investițiilor străine și a studiat evoluția sistemului bancar din România.

Mihai Pătrulescu deține un master în finanțe internaționale din partea Barcelona Graduate School of Economics, în cadrul căruia a analizat crizele financiare din economiile emergente, în special impactul investiților străine și creditării. El a petrecut un an la Milano în departamentul de consultanță internă a grupului UniCredit, timp în care a lucrat la implementarea planului strategic al grupului, cu precădere pe proiectele care vizau Italia ca pilot.

Cred că mediul de afaceri din România se află într-un punct de inflexiune și urmează să observăm un nou nivel de dinamism. Piața de real estate este îndeaproape conectată la această efervescență, ceea ce se reflectă în toate sectoarele: clădiri de birouri, spații industriale sau comerciale. Colliers este o companie cu o experiență considerabilă pe acest segment și sunt foarte entuziasmat să mă alătur unei echipe atat de dinamice și inovatoare”, a spus Mihai Pătrulescu, Head of Strategic Analysis în cadrul Colliers International.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *