Clienții eMAG au donat de 62.000 de ori pentru elevii olimpici ai României

hai-la-olimpiada-2016-3Clienții eMAG au donat, în primele nouă luni ale anului, 221.000 de lei pentru susținerea proiectului „Hai la Olimpiadă!”, dezvoltat de Fundația eMAG, și au participat astfel la crearea unui cadru favorabil performanței în educație. Nu mai puțin de 62.000 de comenzi plasate pe eMAG au adus și o donație pentru programul „Hai la Olimpiadă!”.

Atunci când comandă un produs vândut de eMAG, clienții pot dona cel puțin un leu. De la începutul anului, suma medie donată la o comandă a fost de 4 lei. Cea mai mare sumă donată de un client eMAG pentru susținerea programelor de educație a fost de 500 de lei și a fost înregistrată în luna septembrie, la o comandă din categoria telefoanelor mobile. Luna cu cele mai multe donații a fost aprilie, când clienții eMAG au donat 41.500 de lei.

„În România, avem elevi și profesori foarte talentați, care uneori nu se întâlnesc. Aici intervin centrele de pregătire pentru performanță „Hai la Olimpiadă!” care le oferă, în primul rând, șansa de a lucra împreună. Sprijinindu-le cu donații, ne asigurăm că potențialul copiilor care își doresc să facă performanță este cultivat cu ajutorul unor profesori valoroși, ale căror metode de predare dau rezultate”, spune Tudor Manea, General Manager eMAG România.

În anul școlar 2015 – 2016, în județele în care funcționează centrele Fundației eMAG, 70% dintre elevii din loturile calificate la Olimpiadele Naționale s-au pregătit în cadrul acestora.hai-la-olimpiada-2016-1

În prezent, peste 3.000 de elevi se pregătesc gratuit în cele 22 de centre de pregătire pentru performanță la matematică, fizică și informatică din Baia Mare, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara. Aceștia sunt ghidați de 243 de profesori.

Programul „Hai la Olimpiadă!” a fost lansat în 2012, iar până în 2020, Fundația eMAG își propune ca centrele să funcționeze în cel puțin 20 de orașe din țară și cel puțin 5.000 de elevi să beneficieze de pregătire în cadrul lor.

În fiecare an, Fundația eMAG susține, pe lângă centrele de performanță „Hai la Olimpiadă!”, organizarea Olimpiadelor de matematică, fizică și informatică și premiază elevii și profesorii care reprezintă cu succes România la competițiile internaționale. În paralel, Fundația eMAG dotează anual laboratoare de informatică și fizică din liceele în care se desfășoară cursurile centrelor de pregătire. Mai multe despre programul „Hai la Olimpiadă!”.

Alături de „Hai la Olimpiadă!”, Fundația eMAG mai desfășoară proiectele „Nouă ne pasă” și „140 de bătăi pe minut”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *