Carrefour Romania organizeaza Banca de Alimente in toate hipermarketurile din tara

donatii-banca-de-alimente-in-hipermarketurile-carrefourCarrefour Romania, in parteneriat cu Crucea Rosie Romana, organizeaza campania Banca de Alimente in toate hipermarketurile din tara, pentru al saptelea an consecutiv. Proiectul Crucii Rosii Romane, Banca de Alimente, face parte din campania internationala de colectare de alimente, coordonata de Fundatia Carrefour, care se desfasoara simultan in 10 tari in care grupul Carrefour este prezent. Astfel, pe parcursul intregii luni noiembrie, oamenii pot dona alimente greu perisabile sau bani pentru persoanele si familiile defavorizate, prin intermediul urnelor special amplasate la casele de marcat si la iesirea din magazine. Alimentele colectate in magazine vor fi preluate de catre voluntarii Crucii Rosii, care se vor ocupa de creearea de pachete si distribuirea lor. Un pachet cu alimente are 12 kg si contine: ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume si alte produse sau banca-de-alimentealimente greu perisabile. De asemenea, in weekend-uri, voluntarii Crucii Rosii vor fi prezenti in magazine, atat pentru a-i indemna pe clientii magazinelor sa doneze alimente in containerele special amenajate dupa casele de marcat, cat si pentru a oferi mai multe detalii cu privire la aceasta initiativa.

Andreea_Mihai_Director_de_Marketing_Carrefour_Romania_SAIn cadrul Carrefour, incercam de fiecare data sa oferim o mana de ajutor persoanelor defavorizate. Programul Banca de alimente, derulat in parteneriat cu Crucea Rosie, devine deja un proiect de traditie pentru noi, participand activ la realizarea sa inca din 2009. Prin acesta ne-am propus sa ne mobilizam, impreuna cu clientii magazinului nostru intr-un efort comun ce-si propune sa vina in sprijinul celor ce nu au posibilitatile materiale de a se bucura de o masa calda, mai ales acum, in pragul sarbatorilor de iarna”, a declarat Andreea Mihai, Director de Marketing&Comunicare, PR&Solidaritate, Dinamica Comerciala&Pricing Carrefour Romania.

La nivel national, programul ”Banca de Alimente” va avea loc in toate cele 18 orase in care sunt prezente hipermarketurile Carrefour: Bucuresti, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Drobeta, Focsani, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Suceava, Tirgu-Jiu si Timisoara. Pana acum, clientii  Carrefour Romania au donat aproximativ 210.000 kg de alimente, cu care au fost ajutate aproximativ 18.000 de familii, din toate judetele tarii.

La nivel international, proiectul este coordonat de Fundatia Carrefour si va fi derulat simultan in 10 tari ale grupului Carrefour, precum Argentina, Belgia, Brazilia, Franta, Italia, Polonia, Spania, China, Taiwan si Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *