Programul educational Drum sigur – ABCdar rutier continua in 7 judete

 drum-sigur-abcdar-rutier-1Peste 650 de elevi din judetele Arges, Bihor, Brasov, Cluj, Dambovita, Ilfov si Timis vor urma la clasa programul educational Drum sigur – ABCdar rutier si vor invata cum sa fie in siguranta pe drumurile publice.

La al doilea an de implementare, programul educațional Drum sigur – ABCdar rutier, o inițiativă educațională ce aparține companiei Holcim România, derulată în parteneriat cu Junior Achievement (JA) România, ajunge la elevi de ciclul primar din 13 localități .

Prin activități practice și jocuri interactive, elevii vor învața ce implică deplasarea sigură pe drumurile publice, respectarea regulilor de circulație și adoptarea unei atitudini preventive. Cei mici vor fi stimulați să își exprime liber propriile opinii cu privire la siguranța în trafic și vor experimenta diferite situații inspirate din viața de zi cu zi.

”Continuăm programul ABCDar Rutier – Drum Sigur cu aceeași dăruire pentru siguranță, educație și grijă pentru viitorul copiilor. Programul educațional oferă resursele necesare pentru învățarea unor reguli elementare de conduită rutieră, pe care cei mici le pot afla într-un mod interactiv, practic, și mai presus de toate, sigur. Inițiativa educațională face parte din programul național de siguranță rutieră inițiat de Holcim în anul 2015. Prin acest program ne propunem conștientizarea importanței unei conduite adecvate în trafic. Suntem siguri că ABCDar Rutier – Drum sigur va oferi resursele esențiale noilor generații pentru adoptarea comportamentului corect și atitudinii prevăzătoare in trafic.”, a drum-sigur-abcdar-rutierdeclarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila Holcim România.

În cadrul ediției pilot, elevii au învățat să își cunoască mai bine localitatea, din perspectiva zonelor celor mai predispuse la incidente rutiere, și să exerseze rolul de promotori care îi atenționează pe cei din jur (colegi, membrii ai familiei și comunității) asupra importanței regulilor de circulație.

“Orașul nostru are puține piste de biciclete și foarte puține spații de joacă special amenajate pentru copii. Am realizat că pentru a ajunge în parc, unde există un spațiu special amenajat pentru copii trebuie să mergem pe jos mai mult de 1 km. De aceea, este foarte important să cunoaștem și să aplicăm regulile de circulație sau să purtăm echipament special.” – a declarat Roxana (9 ani), elevă la Colegiu Tehnic Alexandru Roman Aleșd din Bihor.

Proiectul este dezvoltat pe baza programei de educație rutieră elaborată în 2015 de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, susținând astfel Strategia Națională pentru Siguranța Rutieră 2016-2020, care prevede întărirea rolului educației și a campaniilor de sensibilizare și conștientizare. Clasele participante la proiect beneficiază gratuit de un kit complet de materiale educaționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *