Solutii inteligente pentru orase: Expo-conferința națională „Smart Cities of Romania”

cityModul in care Romania abordeaza initiativele UE in domeniul oraselor inteligente va fi unul dintre subiectele centrale abordate in cadrul expo-conferintei nationale “Smart Cities of Romania 2016”. Evenimentul va avea loc la Universitatea Politehnică București, in perioada 8-9 noiembrie.

Conferinta  propune dezbateri pe teme de actualitate: dezvoltare durabilă și eficiența energetică,  securitate cibernetică și confidențialitatea datelor,  rețele inteligente (energie, comunicaţii, apă etc.) si sisteme inteligente de transport.

Numai In ultimele luni, lista oraselor romanesti care si-au anuntat intentia de a accede la statutul de Smart City s-a imbogatit cu Oradea, Constanta si Alba Iulia, proiect care va fi prezentat in cadrul expo-conferintei nationale “Smart Cities of Romania 2016”. Cu toate acestea, prezenta Romaniei in clasamentele internationale ale oraselor inteligente este inca una modesta.

Cei prezenti la expo-conferinta vor avea oportunitatea de a afla care sunt cele mai noi inițiative și proiecte la nivel local și european în domeniul orașelor inteligente. Formularul de înregistrare și agenda completă a evenimentului se găsesc pe www.romaniasmartcities.ro.

Expo-conferința națională “Smart Cities of Romania 2016” se desfășoară sub patronajul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *