Zilele Portilor Deschise ale Caselor Pasive

Casa Pasiva
Ne place caldura. Am pornit incalzirea, cateva lumanari. Suficient sa ridici in casa temperatura cu 1-2 grade. Afara 10 grade. In casa 23.8. ” (beneficiar Casa Pasiva Mures)

Cladirile Pasive din intreaga lume isi vor deschide portile in perioada 11-13 noiembrie, in cadrul evenimentului international Passive House Open Days. Anul acesta, in Romania, in cadrul acestui eveniment, vor fi organizate tururi ghidate pentru Locuinte Pasive din Bucuresti, Targu Mures, Cluj Napoca si Timisoara. Beneficiarii acestor locuinte vor impartasi din experienta lor, iar arhitectii vor prezenta solutiile tehnice utilizate.

Cladirile Pasive reprezinta cladiri ce respecta cerintele exigente impuse de Standardul german Passiv Haus, privind consumul redus de energie, confortul termic ridicat si calitatea superioara a aerului interior.

Consumul de Energie al unei Case Pasive este cu 75 – 90% mai mic decat cel al unei Cladiri conventionale.

La ora actuala, in intreaga lume, exista mai mult de 80.000 de cladiri pasive, cu multiple functiuni: de la locuinte individuale, locuinte colective, la cladiri socio-culturale, scoli si gradinite, cladiri de birouri, hale industriale, spatii de retail, sali de sport.

Cei care vor sa participe la unul dintre aceste tururi trebuie sa se inscrie in prealabil pe www.asociatiacasapasiva.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *