MOL şi-a îmbunătățit estimarea privind rezultatul operațional în 2016 la 2,2 miliarde dolari

molGrupul MOL şi-a îmbunătățit estimarea privind rezultatul operațional (clean CCS EBITDA) aferent anului 2016 la aproximativ 2,2 miliarde dolari (USD). În segmentul Upstream, rezultatul EBITDA a revenit pe creștere pentru prima dată după 2011, cu un ritm de 12% față de același trimestru al anului anterior Profitabilitatea segmentului Downstream a rămas constantă la nivel trimestrial, în contextul unor lucrări majore de mentenanță programată în Ungaria Grupul a generat în primele trei trimestre un flux solid de numerar liber disponibil, de aproximativ 1 miliard USD.

Grupul MOL a anunţat rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea al anului 2016. Rezultatul operațional (clean CCS EBITDA – profit înainde de dobânzi, deprecieri și amortizări, excluzând elementele excepționale și fluctuațiile de prețuri) a fost de 165 miliarde forinți (HUF) (590 milioane USD).

Producţia de petrol şi gaze a fost de 107 mii barili echivalent petrol (bep) pe zi în trimestrul al treilea, în creştere cu 6% comparativ cu perioada similară a anului trecut, ca urmare a avansului producţiei de petrol. Pe ansamblul primelor 9 luni, producţia medie a fost de 110 mii bep/zi, astfel că MOL este pe cale să atingă nivelul superior al intervalului țintit privind producția de hidrocarburi în acest an (105-110 mii bep/zi). Datorită creșterii producţiei şi eforturilor permanente ale MOL în domeniul controlului costurilor, rezultatul EBITDA al segmentului Upstream (explorare și producție de hidrocarburi) a urcat cu 12%, aceasta fiind prima creștere consemnată după anul 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *