BCR: Bursa Binelui lanseaza cea de-a patra editie a Campionatului de Bine

bcr-bursa-bineluiPlatforma de donatii Bursa Binelui lanseaza cea de-a patra editie a Campionatului de Bine. Competitia este dedicata organizatiilor neguvernamentale care doresc sa isi finanteze proiectele prin intermediul donatiilor individuale. Campionatul de Bine se va desfasura in perioada 6 decembrie 2016 – 20 februarie 2017, sesiunea de inscriere fiind deschisa intre 17 noiembrie si 5 decembrie. Premiile constau in dublarea sumelor atrase din donatii de catre organizatiile participante in Campionat, in limita a 5000 de euro, fiind recompensate primele trei proiecte care reusesc sa adune cele mai multe donatii individuale. In cele trei editii ale Campionatului de Bine, organizatiile si proiectele inscrise in competitie au strans donatii in valoare de 180.000 de euro, valoarea totala a premiilor acordate de catre BCR castigatorilor fiind de inca 45.000 de euro.

Nicoleta Deliu_reprezentant Bursa Binelui BCRAm gandit si dezvoltat Bursa Binelui cu scopul de a oferi organizatiilor neguvernamentale un instrument util si usor de gestionat, ca parte a procesului de fundraising. Societatea civila din Romania este din ce in ce mai activa, se implementeaza proiecte si programe cu adevarat relevante atat la nivelul comunitatilor locale cat si la nivel national, iar toate aceste demersuri au nevoie de finantare. Bursa Binelui a devenit, in cei trei ani de la initierea sa, principalul promotor al donatiilor individuale si suntem convinsi ca este un proces care trebuie sa continue. Altfel spus, daca vrei sa sustii financiar o cauza, o organizatie sau un proiect, indiferent de suma, intra pe bursabinelui.ro! Este, in acest moment, cea mai simpla cale sa te implici si sa ii sustii pe oamenii care, prin activitatea lor, schimba Romania in bine”, a declarat Nicoleta Deliu, Sef departament Comunicare Corporativa si Afaceri Comunitare, BCR.

Cu ocazia lansarii celei de-a IV-a editii a Campionatului de Bine, Bursa Binelui organizeaza un workshop dedicat organizatiilor neguvernamentale. Evenimentubcrl va avea loc in data de 17 noiembrie, iar in program sunt integrate:

  • Sesiunea de Educatie financiara & folosirea eficienta a resurselor cu Stefan Buciuc, Head of Public Authorities – BCR;
  • Sesiunea Scriere creativa: Show Don’t Tell si Q&A despre relatia ONG-urilor cu media cu Georgiana Ilie, editor asociat la DoR si trainer de storytelling;
  • Sesiunea Antreprenoriat social & Dezvoltarea sustenabila a organizatiei cu Ancuta Vamesu, fondatoare – Institutul de Economie Sociala.

linda-liukasInvitat special pentru acest eveniment este Linda Liukas, care va sustine o sesiune despre fundraising si crearea, angajarea si fidelizarea comunitatilor. Linda este fondatorul Rails Girls, un fenomen global adresat tinerelor femei in vederea alfabetizarii acestora in programare. Workshop-urile, organizate de voluntari in peste 260 de orase, au initiat peste 10.000 de femei din intreaga lume in limbajul programarii si al codarii.

Linda este si autorul Hello Ruby, proiect editorial care si-a facut debutul pe Kickstarter si care a strans 10.000 de dolari, suma tinta, dupa doar 3,5 ore, adunand in total fonduri in valoare de 380.000 de dolari. Prelegerile sale Ted Talk au adunat peste 1 milion de vizualizari.

Campionatul este gazduit, organizat si implementat de Bursa Binelui, platforma de donatii necomisionabile dezvoltata de catre Banca Comerciala Romana, in parteneriat cu EuPlatesc.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *