Salvați Copiii dotează Maternitatea Dorohoi cu un incubator

dotare-salvati-copiii_dorohoi-3Salvaţi Copiii România a ajuns miercuri în județul Botoșani, cu aparatură medicală performantă, în valoare de aproape 20.000 de euro. Astfel, Spitalul Municipal Dorohoi a primit un incubator de transport, de 9.600 de euro iar secția de neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Botoșani va primi o masă radiantă cu modul de resuscitare, de 9.800 de euro, echipamente care vor ajuta copiii născuți prematur să supraviețuiască. Această acţiune face parte dintr-o serie de 30 de dotări pe care Salvaţi Copiii le va face până la finalul anului, în întreaga țară. În ultimii ani, Organizația Salvați Copiii a donat echipamente în valoare de 78.000 de euro spitalelor din județele Botoșani și Suceava.

” Pentru al treilea an consecutiv, Salvați Copiii ajunge în Botoșani, în cadrul programului național de reducere a mortalității infantile. Aparatele donate astăzi sunt esenţiale în primele zile de viaţă ale bebelușilor născuţi înainte de termen şi ne bucurăm că, de acum încolo, aceștia vor avea șansa unui viitor mai bun. Nu în ultimul rând, dorim să atragem din nou atenţia asupra sprijinului de care avem nevoie din partea oamenilor şi a companiilor, pentru a putea continua eforturile de salvare a copiilor născuţi prematur” – Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății (Institutul Național de Sănătate Publică, Centrul Național de Statistică și Informatică în Sănătate Publică), rata mortalitații infantile în județul Botoșani a scăzut de la 13,5 la mie, în 2014, la 9,8 la mie în 2015, însă continuă să înregistreze una dintre cele mai înalte valori din România.

Suntem recunoscători pentru incubatorul pe care l-am primit astăzi, acest aparat de ultimă generație ne va permite transportul și îngrijirea în condiții de siguranță a prematurilor. De acum încolo, bebelușii vor beneficia mult mai ușor de tratamentele de care au atât de mare nevoie. Mulțumim Organizației Salvați Copiii pentru donație și implicare!” – Dr. Emilian Vamvu, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

Efortul Organizației Salvați Copiii de a spijini maternitățile în a asigura tratament medical adecvat și imediat copiilor născuți prematurdotare-salvati-copiii_dorohoi-2 este consistent, iar progresul este vizibil: în șase ani, rata mortalității infantile a scăzut, dar a rămas în continuare una care
plasează România pe primul loc din Uniunea Europeană.

Astfel, în 2010, la startul programului Salvați Copiii de reducere a mortalității infantile, România înregistra o rată a mortalităţii infantile de 10,6 la mia de copii născuți vii. În doar 5 ani, țara noastră a coborât până la o rată de de 8 la 1000 de nou-născuţi vii, în 2015.

Îmi doresc ca toți copiii născuți prematur să beneficieze de cele mai bune îngrijiri, iar acest lucru se poate întâmpla doar într-o maternitate dotată cu echipamente medicale performante. Voi continua să mă implic pentru fiecare dintre acești bebeluși care se grăbesc să vină pe lume, pentru ca niciun copil să nu mai moară din cauze ce pot fi prevenite!”Amalia Năstase, ambasador al campaniei Salvați Copiii pentru reducerea mortalității infantile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *