Franklin Templeton îl numește pe Johan Meyer Co-CEO al FTIML în România și Co-Manager de portofoliu al Fondului Proprietatea

john-meyer-franklin-fpFranklin Templeton Investment Management Limited UK Sucursala București (“FTIML”), în calitate de administrator de investiții al Fondului Proprietatea S.A. (“Fondul”), este încântat să anunțe numirea lui Johan Meyer, începând cu data de 1 noiembrie 2016, în funcția de Co-CEO al FTIML și Co-Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea. Din sediul de la București, el va lucra îndeaproape cu Greg Konieczny, CEO al FTIML și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea, precum și cu întreaga echipă din România. Rolul lui Johan va fi acela de a sprijini activitatea lui Greg la nivel de Co-CEO și Co-Manager de Portofoliu, în condițiile extinderii responsabilităților lui Greg odată cu preluarea funcţiei de Director de Strategii de Specialitate în cadrul Templeton Emerging Markets Group (TEMG), rol ce presupune și supravegherea operațiunilor de private equity ale grupului. Greg va continua în rolul său de lider în cadrul managementului Fondului Proprietatea.

Dr. Mark Mobius, Președintele Executiv al TEMG, a declarat: „Greg este un lider care a demonstrat calitățile sale în cadrul organizației și a avut realizări remarcabile în poziţia de Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea și CEO al biroului din București. Rolul său extins vine ca o recunoaștere a acestei contribuții neîntrerupte și a performanțelor excelente obținute de-a lungul anilor.”

El a adăugat: „Analizăm în mod constant alocarea funcțiilor de management de portofoliu și evaluăm modalitățile de a pune în valoare cele mai bune abilitați investiționale, cu accent pe dezvoltarea leadership-ului în cadrul Templeton Emerging Markets Group. Din această perspectivă, Johan aduce Fondului Proprietatea o experiență de peste 12 de ani în sectorul investițiilor pe piețele emergente și am încredere deplină în calitățile sale, având în vedere progresul extraordinar al carierei sale în cadrul companiei noastre.”

Johan, care s-a alăturat Franklin Templeton Investments în 2004, are o experiență bogată în calitate de membru al echipei TEMG și în industria de administrare a fondurilor de investiții. Anterior noului său rol în România, acesta a fost Vice Președinte, Managing Director Africa de Sud și Director de Strategie pentru Africa în cadrul Templeton Emerging Markets Group. Din sediul de la Cape Town, acesta a fost responsabil de stabilirea strategiei generale pentru regiunea respectivă, asigurând îndrumare și expertiză, coordonând resursele adecvate și nevoile de analiză, și valorificând experienţa grupului pentru a lua decizii de investiții în concordanță cu strategia generală. În trecut, Johan a fost membru al echipei de administrare a Templeton Frontier Funds, cu investiții în companii românești. Johan deține o diplomă de licență în comerț și a urmat studii postuniversitare în domeniul economiei la Universitatea din Pretoria.

Greg Konieczny, CEO al FTIML și manager de portofoliu al Fondului Proprietatea, a declarat: “Sunt încântat să îi urez bun venit lui Johan în echipa de la București. Cunoștințele și experiența sa considerabile, obținute în piețe emergente și de frontieră, vor fi foarte valoroase mandatului de aici. Cred că Johan este foarte bine poziționat pentru a se alătura echipei de investiții de la București și a contribui la istoricul deja consacrat de creare de valoare pentru acționarii Fondului Proprietatea.”

Sorin Mîndruțescu, președintele Comitetului Reprezentanților Fondului Proprietatea, a adăugat: “Suntem încântați să îi urăm lui Johan bun venit în echipa Fondului. Vasta sa experiență în cadrul echipei TEMG, alături de relocarea sa la București și rolul dedicat Fondului începând din 1 noiembrie 2016 îmi oferă încredere că va avea o contribuție semnificativă la continuarea succesului Fondului Proprietatea.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *