CIECH Soda România- o uzină reconstruită în funcționare, la 10 ani de existenţă

ciech-govoraCIECH Soda România, fostă Uzinele Sodice Govora, sărbătoreşte zece ani de la preluarea de către CIECH Group, care s-a angajat să transforme şi să restructureze uzina pentru a-i asigura supravieţuirea. Astăzi, uzina are o echipă puternică de 650 de oameni, asigură locuri de muncă unui număr de peste 3.000 de salariaţi ai altor companii locale şi şi-a dublat producţia faţă de anul 2006. Investiţiile globale de până acum au atins 220 milioane euro şi au fost dedicate transformării treptate a uzinei. CSR este actualmente singurul producător de sodă calcinată rămas activ în România. Dimensiunile eforturilor depuse pentru salvarea şi repoziţionarea CIECH Soda România pe o poziţie bună pe piaţă pot fi descrise în mod adecvat prin investiţiile efectuate, dar un indicator şi mai bun este volumul real de muncă asociat investiţiilor făcute.

“Analiza efectuată împreună cu echipa a arătat că, de fapt, în interiorul uzinei au fost derulate peste 80 de proiecte diferite de restructurare, retehnologizare și schimbare. De la ţevi de alimentare la instalații de filtrare, de la cuptoare la picurătoare şi rezervoare de saramură, ca să nu mai menţionez noile calcinatoare, care sunt instalaţii de mari dimensiuni implicând alocare mare de resurse. Am putea spune că am reconstruit împreună o întreagă uzină nouă, în timp ce aceasta producea”– spune Witold Urbanowski, CEO, CSR.

Angajaţii CIECH Soda România au fost implicaţi în elaborarea continuă de proiecte de transformare internă, bazate pe propuneri venite de la angajați. Un astfel de proiect, denumit Kaizen, a colectat deja peste 1.000 de idei de îmbunătățire a activității care au fost propuse de angajați și deja implementate. CIECH Soda România este pe deplin ancorată în comunitatea locală şi este implicată în proiecte “dincolo de zidul uzinei”. Un astfel de proiect este dedicat copiilor incluşi în programul de asistenţă socială de la Casa Pinnochio. Un altul priveşte programele educaţionale pentru tineri interesaţi în meserii din industria chimică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *